Un jutjat de Barcelona es fa càrrec del cas Tamara Carrasco, confinada fa més d'un any

La defensa ha anunciat que demanarà que se li aixequi el confinament, una mesura cautelar "desproporcionada" per un cas que es pot quedar només en una pena de multa
Redacció Actualitzat
TEMA:
CDR

El jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona es quedarà el cas de la CDR Tamara Carrasco. La seva causa va ser desestimada per l'Audiència Nacional al novembre, i des de llavors s'estava pendent que un jutjat provincial agafés la investigació per desordres públics.

La secció segona de l'Audiència de Barcelona ha acordat mantenir al jutjat d'instrucció 24 de la capital catalana la causa per presumptes desordres públics contra l'activista independentista Tamara Carrasco, i ha rebutjat que la investigui un jutjat de Gavà.

La titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, on va recaure el cas per repartiment, es va inhibir a favor dels jutjats de Gavà (Baix Llobregat), Vilanova (Garraf) i Granollers (Vallès Oriental), que és on els activistes van organitzar, suposadament, els talls de trànsit a l'autopista AP-7.

Com que no quedava clar on es van gravar els missatges de veu que serien la prova de l'acusació, el cas havia anat del jutjat número 24 de Barcelona al jutjat de Gavà.

Això no obstant, el tribunal ha resolt ara que sigui la jutgessa de Barcelona la que iniciï la investigació del cas, i li recorda que es va inhibir a favor dels jutjats d'altres municipis, sense haver fet "la més mínima diligència d'investigació".

Fins que no hi hagi un dictamen sobre l'actual prohibició que hi ha sobre Carrasco de no sortir de Viladecans, ha de continuar confinada.

El seu advocat, Benet Salellas, ja ha anunciat que aquest mateix divendres demanarà que se li aixequi el confinament, una mesura cautelar que ha qualificat de totalment desproporcionada per un cas que es pot quedar només en una pena de multa:

"Aquesta indicació de quin és el jutjat d'instrucció competent ens permetrà reproduir la petició d'aixecament de confinament, tal com farem aquest mateix matí i, per tant, demanar a un jutge competent que d'una vegada per totes posi fi a l'excepcionalitat i desproporció que suposa que una ciutadana porti ja més d'un any tancada en el seu municipi en un procediment en què l'única acusació ja és, en aquests moments, la de l'article 559 del Codi Penal, que és el delicte de desordre públic per incitació amb l'emissió de missatges que, d'acord amb el nostre Codi Penal, fins i tot preveu que pot ser castigat només amb una pena de multa."

 

Salellas afegeix que és evident la "desproporció de l'Estat amb els independentistes" i assegura que és evident "l'escarni a la gent que pot estar relacionada amb els CDR".

L'activista ha dit a través de Twitter que s'ha assabentat de la notícia per la premsa:

 

L'abril de l'any passat, a Tamara Carrasco i Adrià Carrasco se'ls va acusar de rebel·lió, sedició i terrorisme.

ARXIVAT A:
CDR
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut