L'empleat acomiadat es negava a donar suport al valor "fun and pro" (divertit i professional) que la companyia promou

Un consultor francès guanya el dret legal a no ser "divertit" a la feina

L'home, que va ser acomiadat de Cubik Partners fa set anys, es va negar a participar en les activitats socials de l'empresa fora de l'horari laboral
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drets laborals

El Tribunal de Cassació francès, la més alta instància judicial al país, considera injust l'acomiadament d'un treballador de la consultora de gestió Cubik Partners de París que no volia sortir amb els companys després de l'horari laboral.

L'empresa va dir en aquell moment que tenien un enfocament "divertit" per a la creació d'equips i que animava els empleats a socialitzar entre ells.

L'home va ser contractat com a consultor sènior el 2011 i va ser ascendit a director el 2014, però un any després el van fer fora per "falta de professionalitat", perquè no seguia la política de l'empresa i es negava a donar suport al valor "fun and pro" (divertit i professional) que la companyia promou. El treballador va denunciar el cas a la justícia.

El tribunal de París considera que l'acomiadament va ser per "l'exercici per part de l'empleat de la seva llibertat d'expressió", segons consta en una sentència del 9 de novembre que ara s'ha conegut.

Festes fora de l'horari laboral

Sobre aquest valor que defensava l'empresa, el tribunal diu que es traduïa "en la participació necessària en seminaris i copes de cap de setmana, que moltes vegades portaven a l'alcoholisme excessiu, encoratjat pels empleats que proporcionaven quantitats molt elevades d'alcohol, i en pràctiques, encoratjades pels empleats, de promiscuïtat, fustigació i incitació a excessos diversos".

Segons la sentència, es tracta d'una ingerència en la vida privada del treballador i un atac al seu honor i cita "pràctiques degradants i intrusives relacionades amb la privadesa, com imitar actes sexuals, haver de compartir llit amb col·legues durant els seminaris i utilitzar malnoms entre els empleats".

De moment, davant de tot això, el Tribunal de Cassació ha condemnat l'empresa a pagar 3.000 euros al treballador acomiadat. A més, ell reclamava una indemnització de 461.406 euros, que el tribunal examinarà més a fons.

ARXIVAT A:
França Drets laborals
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut