Paràsit de la sarna (wikimedia commons)

Un brot de sarna afecta unes 40 persones en un geriàtric de Sant Llorenç Savall

Els usuaris i els treballadors del centre han rebut tractament i s'han desinfectat les instal·lacions
Actualitzat
TEMA:
Salut

Una quarantena de persones s'han vist afectades per un brot de sarna en una residència d'avis a Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental.

El brot, d'origen desconegut, es va detectar la setmana passada, i ha afectat una vintena d'avis i una vintena de treballadors. Els interns han estat aïllats de la resta per evitar contagis, i els treballadors estan de baixa fins que estiguin recuperats.

Tots ja han rebut la primera fase del tractament i acabaran de rebre la resta aquesta setmana.

El centre ja ha pres mesures sanitàries per erradicar el brot. Una empresa especialitzada va netejar divendres passat a fons les habitacions i zones comunes de la residència geriàtrica pública.

Fonts del departament d'Afers Socials han assegurat que la confirmació del diagnòstic de sarna els va arribar el dia 13 a la tarda i van informar-ne el servei d'epidemiologia de Salut Pública de Catalunya perquè activés els protocols corresponents.

També van informar els sindicats dels treballadors i les famílies dels residents en aquest geriàtric. El centre té una capacitat per a 180 persones i el 2008 va ser reformat amb una inversió de més de 5 milions d'euros.

El departament d'Afers Socials també investiga quin ha pogut ser l'origen del brot. 

L'any 2016 es va detectar un brot de sarna en un geriàtric de Balaguer, a la Noguera, que va afectar 10 persones entre usuaris i treballadors.

La sarna és una malaltia contagiosa de la pell provocada per un paràsit i que es transmet per contacte físic o bé per roba infectada. No es tracta d'una malaltia greu i té tractament efectiu.

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut