Imatge promocional de Txarango

Txarango plega amb disc nou i una última gira

El grup del Ripollès dirà adeu a una dècada de música amb una trentena de concerts fins al febrer del 2021
Actualitzat
TEMA:
Música

Txarango diu adeu. El grup del Ripollès acaba d'anunciar la sortida d'un disc nou aquesta primavera i una gira a partir de l'estiu que, quan acabi, al febrer del 2021, posarà punt i final a una trajectòria de 10 anys als escenaris.

Ho ha anunciat el mateix grup a Instagram, en un missatge en què asseguren que, "després de més de 10 anys recorrent el món i posant tota l'energia de les nostres vides en aquest projecte, arriba el moment de tancar el viatge":

 

 

 

Una gira d'una trentena de concerts per "tancar el viatge"

Després de més d'un any lluny dels escenaris, el grup acaba d'entrar a estudi per enregistrar el seu quart disc, que anirà acompanyat d'una gira que es farà sota una carpa de circ:

"Celebrarem 10 anys als escenaris recorrent el territori sota la carpa del nostre propi circ. Un somni fet realitat que ens acompanya des que va néixer Txarango."

Txarango vol acomiadar-se amb una gira que combinarà música i arts escèniques, amb una trentena de concerts per tot Catalunya i també les Illes i el País València.

 

 

Fidel a la filosofia del grup, l'última gira serà "autogestionada, plena de sorpreses i companyes de viatge". Amb el nom d'"El gran circ", la gira comptarà amb les aportacions del director i escenògraf Lluís Danés.

El fet que la gira sigui autogestionada està permetent al grup "construir un espai itinerant propi i transformador, basat en l'economia social i solidària". Diverses organitzacions del món cooperatiu col·laboraran en la gira, que es vol que no generi cap residu plàstic i que les despeses de gestió de la venda d'entrades es destinin a projectes socials.

Txarango assegura que acomiadar el grup és "una decisió important" i que ho volen fer la la millor manera que saben:

"Cantant i ballant per celebrar la vida compartida al costat de totes les persones que han fet possible aquest somni."

Les entrades s'han posat a la venda a la web del grup coincidint amb l'anunci de comiat.

 

Concert de Txarango al festival Cruïlla de Primavera del 2017 (ACN / Pere Francesch)

 

Serà el final d'un viatge que va començar l'hivern del 2010, que els ha convertit en un dels grups catalans de més èxit i els ha portat per escenaris de tot el món, amb concerts on han sonat cançons com "Vola", "Compta amb mi", "Músic de carrer" o "Una lluna a l'aigua".

Amb "Benvinguts al llarg viatge" van guanyar nombrosos premis i es van convertir en un del grups catalans de més èxit i més seguidors.

L'any 2014 van publicar "Som riu" i van crear el festival Clownia, a Sant Joan de les Abadesses, i el 2017 van gravar el seu tercer disc, "El cor de la Terra".

Txarango ha escampat per tot el món la seva música mestissa, festiva i reivindicativa, el seu directe potentíssim i energètic i lletres i filosofia carregades de compromís social i polític, que els ha portat a actuar, també, en camps de refugiats a Grècia i a Palestina

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut