Rivera en una imatge d'arxiu (EFE)

TV3 es querellarà contra Albert Rivera per injúries, calúmnies i incitació a l'odi

Albert Rivera, líder de Ciutadans, respon assegurant que ell no ha mentit i amb un "resi perquè segueixi Sánchez"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cs

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals es querellarà contra Albert Rivera per injúries, calúmnies i incitació a l'odi.

El director de TVC, Vicent Sanchis, ho ha anunciat al Parlament, a la Comissió de Control de la CCMA, després que Albert Rivera, líder de Ciutadans, acusés TV3 de qualificar de "puta" la candidata al Congrés dels Diputats per Barcelona de Cs i cap de l'oposició, Inés Arrimadas.

Sanchis ha dit que el líder de Ciutadans menteix:

"Quan un líder polític diu i recalca que TV3 ha dit 'puta' a Inés Arrimadas, està mentint. I quan a aquest líder polític se l'adverteix una vegada i una altra i no rectifica, davant d'això no hi ha més que la defensa legal, i, per tant, el que farà ara la Corporació per aquestes afirmacions contràries a TV3 serà interposar diferents querelles contra Albert Rivera per calúmnia, per injúria i també per incitació a l'odi."

El director de TVC, Vicent Sanchis, durant la seva intervenció a la Comissió de Control a la CCMA (ACN)


Sanchis creu que des d'algunes formacions es difama de forma descarada la televisió pública de Catalunya. I, com que no hi ha voluntat de rectificació, creu que l'única sortida és la via judicial.


La resposta d'Albert Rivera

Albert Rivera ha contestat en un tuit al director de TV3 assegurant que ell no ha mentit, ja que "un presentador de TV3 va insultar Inés Arrimadas", i que, si governa, no donarà "ni un euro a TV3 si continua insultant el poble espanyol". Rivera ha afegit: "Resi perquè segueixi Sánchez." I ha convidat Sanchis a fer un cara a cara.

 

Rivera carrega contra TV3

En una entrevista al programa "El Hormiguero", d'Antena 3, el dia 27 de març, el presentador, Pablo Motos, li va preguntar què faria amb TV3 si arribés a president del govern i el líder de Ciutadans va assegurar que "la televisió pública catalana és un aparell de generar odi" i va assegurar que s'havia qualificat de "puta" Inés Arrimadas.

" Doncs, de moment, que complissin la llei i, sobretot, que amb diners públics no s'insulti la meitat de Catalunya i la resta d'Espanya. A TV3 s'ha arribat a dir 'puta', amb perdó, a Inés Arrimadas, la meva companya i candidata de Ciutadans i líder de l'oposició."

 

També va dir que s'havia fet mofa d'Enric Millo.

"A TV3 han arribat a riure's d'Enric Millo perquè havia donat un ronyó a la seva dona, cosa que jo aplaudeixo. Conec l'Enric i li envio una abraçada."

 

Rivera va afegir que TV3 és el "NO-DO del segle XXI i una màquina de generar odi"

"Han arribat a dir extrema dreta a tot aquell constitucionalista que no sigui independentista. Ja n'hi ha prou. Són més de 200 milions d'euros en una tele pública llançats no a les escombraries, sinó a l'odi. TV3 és el NO-DO del segle XXI. Han convertit la televisió pública en una màquina d'odi."

 

Després d'aquestes declaracions, el Consell Professional de Televisió de Catalunya, en un comunicat, va desmentir aquestes afirmacions, que considera una mentida i una actitud deshonrosa i injustificable:

 

El Consell va exigir a Rivera que rectifiqués l'afirmació que va fer, ja que "lesiona TV3 i les persones que hi treballem", i va exigir a la direcció de TV3 que posés "en marxa els mecanismes legals de defensa de la integritat de la cadena".

 

El tuit de la polèmica

Rivera, en relació amb els insults a la cap de l'oposició, es refereix a un tuit que va fer l'actor, col·laborador del "Polònia", Toni Albà durant la visita d'Arrimadas a Waterloo.

En el tuit feia referència als "drets laborals", que serien respectats a Amsterdam si també hi anava.

Des de la direcció del "Polònia" es van desmarcar d'Albà, assegurant que "no compartien en absolut el contingut" de la seva piulada "dirigida a Inés Arrimadas", que van qualificar d'insults i desqualificacions de tipus masclista.

 

I també la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la CCMA, de la qual depèn TV3, va emetre un comunicat condemnant "l'actitud insultant i de falta de respecte" d'Albà.

L'actor va confirmar aquest dijous que no tornaria al "Polònia":

ARXIVAT A:
Albert Rivera Tv3 Mitjans de comunicació Cs
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut