Troben el setè niu de vespa asiàtica a Catalunya, el primer a prop de Barcelona

La vespa asiàtica s'està estenent per Catalunya i n'han trobat un niu a prop de Barcelona. Fins ara només se n'havien vist a terres gironines
Redacció Actualitzat

S'ha trobat el setè niu de vespa asiàtica a Catalunya, el primer a les comarques de Barcelona. Fins ara només se n'havien trobat a terres gironines. Com els anteriors, ha estat destruït pels Agents Rurals.

Des del Departament d'Agricultura s'intenta minimitzar els seus efectes perquè són un perill per a la nostra biodiversitat. Són grans depredadores d'abelles i sense abelles que pol·linitzin les plantes desapareixerien moltes de les fruites i verdures que són a la base de la nostra dieta. A més, també poden picotejar la fruita dels arbres i fer minvar la collita de molts pagesos.

La també coneguda com vespa velutina va entrar accidentalment a Europa l'any 2004 pel port de Bordeus, a França, entre la càrrega d'un vaixell procedent de la Xina.

Ha arribat per quedar-se

Aquesta espècie invasora avança i a poc a poc ha anat conquerint terreny. Segurament és un animal que ha vingut per quedar-se però se n'està intentant frenar l'expansió.

Al principi només era a terres de Girona però ara ja és al Vallès. A mitjans de setembre els Agents Rurals van rebre un avís d'uns apicultors que n'havien vist a prop de Vacarisses. Van posar trampes i ja n'han caçat 75. Això els fa creure que hi ha d'haver un niu a prop i han posat abeuradors per atreure-les. Un cop alimentades tornen al niu i els agents poden trobar-lo i destruir-lo.

Encara que la vespa asiàtica no és més agressiva que l'autòctona, és recomanable prendre precaucions en acostar-se a un niu.

Els nius passen desapercebuts i són difícils de veure en el bosc així que els Agents Rurals han demanat que si algú en veu truqui al telèfon 112.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut