Trobada una tortuga gegant que es creia extingida des de fa 100 anys

Troben a les illes Galápagos una tortuga gegant que es creia extingida fa 103 anys

Es tracta d'una femella de més de 100 anys d'una espècie que es donava per extingida
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Una tortuga gegant que la comunitat científica pensava que estava extingida des de fa 103 anys ha estat trobada a l'illa Fernandina, de l'arxipèlag de les Galápagos, a l'Equador. Així ho ha comunicat el ministre de Medi Ambient del país, Marcelo Mata.

Una expedició liderada per l'autoritat de Parcs de les Galápagos i el grup de Conservació de les Galápagos ha estat la que ha pogut identificar l'espècie de tortuga. Es tracta de la Chelonoidis phantasticus o tortuga de l'illa nòrdica. És una femella que potser supera els 100 anys.

Segons el grup de Conservació de les Galápagos, l'última vegada que es té constància de la presència d'aquesta mena de tortuga va ser l'any 1906, durant l'expedició de l'Acadèmia de les Ciències de Califòrnia. El grup ha emès un comunicat a la seva pàgina web:

"Si bé es creu que s'havia extingit per les erupcions volcàniques en segles passats, hi ha hagut observacions que indiquen que encara en poden quedar molt poques a l'illa."

Ara s'han posat en marxa tots els mecanismes de conservació perquè no s'extingeixi.

 

 

Diverses espècies a les Galápagos

A més de la Chelonoidis phantasticus, a les illes Galápagos hi ha 12 espècies de tortugues, una per a cadascuna de les 12 illes que formen l'arxipèlag, que és Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des del 1979.

ARXIVAT A:
Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut