L'exèrcit colombià no ha confirmat que els hagi trobat (Reuters)

Colòmbia rectifica i diu que no han trobat els 4 infants desapareguts per un accident d'avió

L'aeronau es va estavellar a la selva del sud de Colòmbia: hi viatjaven tres adults, que han mort, i quatre infants d'entre 11 mesos i 13 anys, que continuen desapareguts
Redacció Actualitzat
TEMA:
Colòmbia

Colòmbia continua buscant els quatre nens perduts a l'Amazones després d'un accident d'avió. El president del país, Gustavo Petro, ha rectificat i ha desmentit el seu anunci que els havien rescatat sans i estalvis.

Petro ha esborrat la piulada en què explicava la bona notícia. "Després d'àrdues feines de recerca de les nostres forces militars hem trobat amb vida els 4 nens que havien desaparegut per l'accident aeri a Guaviare. Una alegria per al país", havia explicat aquest dimecres. Ara hi ha un altre missatge:

 

L'Institut Colombià de Benestar Familiar (ICBF), que és l'organisme que treballa per la protecció dels menors a Colòmbia, també havia confirmat la notícia.

L'exèrcit, que és qui fa la recerca, però, no n'havia dit res. En un comunicat, l'ICBF escriu: "Les forces militars encara no han pogut establir contacte oficialment a causa de les difícils condicions meteorològiques i de les dificultats del terreny, per la qual cosa, de manera incansable, continuen amb les tasques de recerca que han permès diverses troballes a la zona i que permetrien corroborar la informació rebuda per l'ICBF des de diverses fonts."
 

Un accident d'avioneta l'1 de maig

Una avioneta amb set passatgers a bord va desaparèixer l'1 de maig a la part colombiana de la selva de l'Amazones. Hi viatjaven tres adults i quatre infants, entre ells un nadó d'11 mesos.

L'aeronau, del model Cessna 206, es va estavellar aparentment per una fallada al motor sobre els arbres de la selva. La van trobar després de dues setmanes de cerca. A dins, només hi havia el cos sense vida dels tres adults, però ni rastre dels quatre infants -de 13, 9 i 4 anys, a més del nadó-.

Els equips de rescat, més d'un centenar de militars ajudats per habitants de l'Amazones, han trobat alguns indicis que els fan pensar que els infants eren vius. Entre altres coses, una maleta oberta, un biberó buit i closques de maracujà

Segons els mitjans locals, també han trobat una mena de construcció amb fulles, que els petits haurien fet servir per protegir-se de la pluja, que és diària a la zona.

ARXIVAT A:
Amazònia Colòmbia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut