El jove Emmanuel Tuloe, amb el president de Libèria, George Weah (Liberia Executive Mansion)

Troba 50.000 dòlars i els torna: la integritat d'un jove liberià li canvia la vida

Emmanuel Tuloe, un jove taxista, no s'esperava que el gest de retornar els diners tindria la recompensa i el reconeixement social que ha viscut
Núria Balaguer Ibeas Actualitzat
TEMA:
Viral

El jove Emmanuel Tuloe es guanyava la vida conduint una mototaxi pels carrers de la ciutat de Brewerville, a Libèria. En un dels trajectes, va trobar una bossa de plàstic amb 50.000 dòlars a dins. Una quantitat que podria haver-li canviat a vida si s'hagués quedat els diners. 

L'Emmanuel, però, va portar els diners a casa i els va donar a la seva tieta perquè els guardés mentre intentaven trobar-ne el legítim propietari. Dies després, va sentir una dona explicant per la ràdio que havia perdut exactament aquesta quantitat. L'Emmanuel va contactar amb l'emissora i va tornar els diners a la seva propietària. En aquell moment, molts dels amics de l'Emmanuel es van burlar de la seva actuació i van dir-li que s'hauria d'haver quedat els diners.

Taxis circulant en una carretera de Libèria (Creative Commons/blk24ga)

Però quan la història es va saber, les burles van donar pas als reconeixements. El mateix president de la república, George Weah, ha condecorat l'Emmanuel amb una de les més altes distincions del país. En una trobada amb el jove, Weah va afirmar que estava molt orgullós d'Emmanuel pel seu "excepcional sentit de la moral i la seva bona ciutadania", i que esperava que el gest d'Emmanuel servís "d'inspiració per a tots els liberians, especialment els joves."

La recompensa no va quedar només en un gest simbòlic. El president també va voler premiar l'actuació del noi, recompensant-lo amb 10.000 dòlars, a més de dues motocicletes noves. La propietària dels diners va fer regals al noi per valor de 1.500 dòlars.


Cascada de recompenses i reconeixements

Els regals del president de Libèria, però, han anat més enllà dels béns materials. L'Emmanuel, com molts altres nens de Libèria, va haver de deixar l'escola per poder ajudar la seva família poc després de la mort del seu pare. Ara, el president Whea es farà càrrec de l'educació del jove fins als estudis superiors en una de les escoles més prestigioses del país.

L'Emmanuel ha tornat a les aules per reprendre els estudis on ho va deixar, envoltat d'alumnes més petits. Malgrat això, està gaudint del retorn a l'escola. Quan acabi la secundària podrà triar entre continuar els estudis a Libèria o viatjar als Estats Units. La Universitat de Livingstone, a Carolina del Nord, en conèixer la història de l'Emmanuel, li ha ofert una beca completa per cursar-hi els estudis superiors.

La història de l'Emmanuel ha estat tot un fenomen a Libèria, on continua rebent reconeixements, com el de la Icona de la Integritat de Libèria.

Empreses de tot el país han volgut recompensar el gest del jove. L'entitat financera Ecobank li ha obert un compte amb un dipòsit inicial de 3.000 dòlars.

També ha rebut regals d'una empresa de telefonia, en aquest cas un telèfon i un rúter amb connectivitat per "ajudar-lo en el seu retorn a l'escola".

 

ARXIVAT A:
Viral
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut