Tres propostes de cinema d'autor, entre les estrenes del cap de setmana

Les noves creacions de Todd Haynes, Pablo Larraín i Roy Andersson, el més destacat a les cartelleres
Virgínia Martí Actualitzat
TEMA:
Cinema

Tres grans noms del cinema independent arriben a la cartellera, en una setmana on també s'estrenen el remake del Doctor Dolittle i la pel·lícula catalana "Te quiero, imbécil".

 

"AGUAS OSCURAS"

Dirigida per Tood Haynes
Drama. 126 minuts. Estats Units

Robert Billot és l'advocat que fa 20 anys va descobrir els abocaments tòxics il·legals de l'empresa DuPont als Estats Units, que van provocar morts i greus problemes de salut a molta gent. "Aguas oscuras" s'inspira en la seva lluita ferotge contra aquest gran gegant empresarial, per la qual va pagar un preu molt alt.

 

 

"EMA"

Dirigida per Pablo Larraín
Drama. 102 minuts. Xile

Una parella decideix tornar un nen que havia adoptat. Un drama del director Pablo Larraín, en què retrata i reivindica una nova generació de joves xilens, els seus amors i odis, anhels i inquietuds en una pel·lícula transgressora amb molt de reggaeton.

 

 

"SOBRE LO INFINITO"

Dirigida per Roy Andersson
Drama. 76 minuts. Suècia

Collage d'històries sobre diferents aspectes de l'existència humana. Un fresc que retrata els mals de la societat actual, amb tocs d'humor i moments carregats de tendresa. La pel·lícula va guanyar el premi a la millor direcció al Festival de Venècia.

 

 

"DIOS ES MUJER Y SE LLAMA PETRUNYA"

Dirigida per Teona Strugar Mitevska
Drama. 100 minuts. Macedònia

De Macedònia ens arriba aquesta sàtira mordaç sobre una societat estrictament regida per codis antics. És aquí on la Petrunya decideix intervenir en una de les tradicions més arrelades, reservada només als homes.

 

 

"LAS AVENTURAS DEL DOCTOR DOLITTLE"

Dirigida Stephen Gahan
Comèdia. 106 minuts. Estats Units

Nova adaptació al cinema de les aventures del Doctor Dolittle, un metge que sap parlar amb els animals, que ara interpreta Robert Downey, Jr. i que no ha convençut gens la crítica.

 

 

"TE QUIERO, IMBÉCIL"    

Dirigida per Laura Mañá
Comèdia. 114 minuts. Espanya

Al Marcos l'acaba de deixar la parella, l'han fet fora de la feina i ha de tornar a viure amb els pares. S'haurà de reinventar i ho aconseguirà gràcies a la persona més inesperada. Una comèdia amb Quim Gutiérrez, Natalia Tena i la participació de TV3.

 

 

 

ARXIVAT A:
Cinema Cultura
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut