Telegram aposta per protegir la identitat dels manifestants de Hong Kong

Ja no serà necessari enllaçar el telèfon mòbil amb l'aplicació, fet que facilitava la monitorització dels manifestants per part de les autoritats xineses
Actualitzat
TEMA:
Hong Kong

L'aplicació de missatgeria encriptada Telegram aposta per protegir la identitat dels manifetants de Hong Kong amb la seva pròxima actualització.

Els grups de manifestants s'organitzen i es mobilitzen a través de grups de xat encriptats a Telegram. Cada un dels usuaris adopta un pseudònim per protegir la seva identitat davant les autoritats xineses dins dels grups.

En un article d'aquest dissabte a Reuters, una font propera a Telegram ha dit que l'aplicació intentarà posar fi a la monitorització dels manifestants per part de les autoritats.

Fins a aquesta actualització, els usuaris de Telegram havien d'enllaçar els seus telèfons mòbils amb l'aplicació. Això suposava un problema ja que molts cops les autoritats xineses podien identificar els manifestants gràcies al seu número de mòbil si aconseguien entrar al grup de xat.

 

 

Amb la nova actualització, les autoritats xineses no podran relacionar els telèfons mòbils amb els organitzadors de les manifestacions ja que enllaçar el telèfon mòbil serà opcional.

Aquest canvi afectarà als més de 200 milions d'usuaris de l'aplicació. 

Com s'organitzen els manifestants?

Les xarxes socials tenen un paper clau en les protestes pro democràcia a Hong Kong davant el control per part de les autoritats xineses. A banda de Telegram, els manifestants s'organitzen a través de diversos llocs web. Un és el fòrum LIHKG, una pàgina web semblant a Reddit. Un fòrum de discussió i agregador de notícies on els usuaris tracen les estratègies de les mobilitzacions.

Una dada que ressalta la importància d'aquesta web és la seva posició en el rànquing de tràfic web, Alexa. El forum LIHKG ocupa la 14a posició a Hong Kong del rànquing; és la 14a pàgina més visitada al país.   

Altres fòrums com HKGolden també són usats pels hongkonguesos, però en menor mesura que Telegram o LIHKG. 

Aquests dies, LIHKG ha viscut algunes caigudes, la més recent aquest mateix dissabte, que algunes veus relacionen amb ciberatacs des de la Xina.

ARXIVAT A:
Hong Kong
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut