Una persona utilitzant un mòbil

Suïssa aprova en referèndum el control de les comunicacions per part dels serveis secrets

Els suïssos també han votat dues consultes més que han sortit negatives. El 60% ha dit "no" a apujar les pensions i el 63% també ha votat negativament a la reducció dels recursos naturals.
Redacció Actualitzat
Els suïssos han dit "sí" aquest diumenge a una nova llei que permet el control de les comunicacions telefòniques i d'Internet, per part dels serveis secrets, segons el resultat del referèndum.

El 66%, segons les estimacions publicades per la televisió suïssa haurien dit que sí. Aquesta estimació està subjecta a un marge d'error del 3%.

Aquest referèndum, que ja havia estat aprovat prèviament pel govern i pel Parlament, s'ha fet ara que l'amenaça terrorista és molt alta a Europa.

Les enquestes durant la campanya sempre havien predit el "sí", però s'han superat amb escreix les estimacions que es preveien entre el 53% i el 58%.

La llei va ser aprovada pel Parlament el 2015, i el referèndum va ser llançat per l'aliança del PS, els Verds i organitzacions com el Partit Pirata.

El 2013, les revelacions d'Edward Snowden, un exagent de l'Agència Nacional de Seguretat, NSA, va posar al descobert l'extensió de la vigilància electrònica als Estats Units creada després dels atacs l'11 de setembre del 2001.

Fins al moment, a Suïssa, la Confederació dels Serveis Secrets només tenia dret a recollir informació telefònica o d'internet en el domini públic o si disposava d'autorització.

Ara, els Serveis Secrets podran, sempre sota condicions, controlar preventivament correus i trucades telefòniques dels individus, les activitats que es mostren a Internet, es podran infiltrar a les xarxes d'ordinadors i també investigar en locals, vehicles o equipatge en particular.

Dues consultes més

Els suïssos avui també han votat dues consultes més que han sortit negatives. El 60% ha dit "no" a apujar les pensions i el 63% també ha votat negativament a la reducció dels recursos naturals.

La gran majoria dels suïssos han votat per correspondència i Internet, cosa que permet el recompte ràpid de les paperetes.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut