Esquerdes al Museu d'Altes Cultures Americanes de Santa Fe (EFE / Pepe Torres)

Sis terratrèmols de fins a 4,3 de magnitud continuen sacsejant Granada

Des de dissabte, la província ha registrat 172 rèpliques del sisme de magnitud 4,4 amb epicentre al municipi de Santa Fe
Agències Actualitzat
TEMA:
Andalusia

Sis moviments sísmics més, amb magnituds entre 2,7 i 4,3 a l'escala de Richter, s'han registrat aquest dimarts a la nit a la província de Granada, als municipis de Santa Fe, Atarfe i Cúllar Vega. Segons les dades de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), el sisme més important s'ha produït a les 22.36 a Santa Fe, amb una magnitud de 4,3.

En poca estona de diferència, s'han registrat moviments sísmics a fins a cinc quilòmetres de profunditat a la província. Tres també a Santa Fe: un de 4,2 a les 22.54; un de 3,5 a les 23.00 i un de 3,3 a les 22.57. Anteriorment se n'ha registrat un de 2,7 a Atarfe a les 22.40, i un de 4,2 a Cúllar Vega a les 22.44.

 

 

El 112 ha rebut nombroses trucades des de diversos municipis andalusos i els tremolors han pogut notar-se en diversos punts de les províncies de Còrdova, Màlaga o Jaén, com diversos usuaris han penjat a les xarxes socials:

 

 

 

Fins aquest dimarts, l'Institut Geogràfic Nacional ha registrat 172 rèpliques del terratrèmol de magnitud 4,4 amb epicentre a Santa Fe que hi va haver dissabte.

Des de l'1 de desembre, s'han registrat 281 terratrèmols en aquesta zona, vuit dels quals de magnitud igual o superior a 3.

 

El fals sostre del col·legi Carmen Sallés, a Santa Fe, va caure a causa dels moviments sísmics (EFE)

 

L'aproximació entre plaques, la principal hipòtesi

En les darreres setmanes, ha augmentat la sismicitat a l'àrea metropolitana de Granada. És un augment que es caracteritza per diversos terratrèmols de magnituds moderades o petites que es produeixen durant períodes discontinus i recurrents.

Investigadors del Departament de Geodinàmica de la Universitat de Granada i de l'Institut Andalús de Ciències de la Terra assenyalen que la sèrie de sismes podria ser producte de l'aproximació contínua de 4 a 5 mil·límetres cada any entre les plaques eurasiàtica i africana.

ARXIVAT A:
Andalusia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut