Cap de Creus (Pixabay/Txpuy)

Sis espais naturals de Catalunya doblen els visitants aquest estiu

El paratge natural de Poblet, els parcs naturals dels Ports, el Delta de l'Ebre i el Cap de Creus, les capçaleres del Ter i el Freser i el Cadí-Moixeró és on més han augmentat els visitants
Redacció Actualitzat

Durant els mesos de juliol i agost s'han disparat les visites als espais i parcs naturals de Catalunya. Amb la pandèmia i la impossibilitat d'anar a altres llocs, ha augmentat l'interès per buscar entorns naturals.

Els espais on més ha crescut la xifra de visitants, entorn del doble, són el paratge natural de Poblet, els Ports, el delta de l'Ebre, el parc del Cadí-Moixeró, el del Cap de Creus i les capçaleres del Ter i del Freser.

 

A l'altre costat hi ha els Aiguamolls de l'Empordà i les illes Medes, que han perdut visitants a causa del descens de turistes francesos i dels amants de l'ornitologia, segons un informe del Departament de Territori, on queden fora els parcs gestionats per les diputacions o el de la muntanya de Montserrat, que depèn directament del Departament de la Presidència.

Comportaments incívics

La massificació també ha comportat comportaments inadequats i més multes, com assenyala la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà:

"Hi ha hagut banys no autoritzats en estanys, gorgs o torrents, una menor afluència a refugis de muntanya i una certa proliferació d'acampades sense autorització en zones i horaris no permesos."

 

Al delta de l'Ebre, per exemple, hi ha hagut aquest estiu circulació motoritzada fora de pistes i pernoctació d'autocaravanes.

També des de la Diputació de Barcelona s'ha constatat un rècord d'infraccions, sobretot en relació amb la prevenció d'incendis forestals: 252 des del 21 de juny, quan es va aixecar l'estat d'alarma.

 

Des de Protecció Civil, recorden també que al medi natural cal ser prudent per evitar accidents.

I els Bombers de la Generalitat també fan una crida a la prudència als boletaires, ara que comença la temporada dels bolets.

Davant d'aquesta massificació d'espais naturals, el govern estudia mesures de cara a la pròxima primavera, com restringir l'aforament, a més de regular millor l'accés i les activitats a l'entorn natural.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut