Simposi Internacional CLIMA-ES 2015 a Tortosa (CEICS)

Simposi de canvi climàtic a Tortosa

Néstor Gómez Actualitzat

Més d'un centenar de científics es troben a Tortosa, de dimecres a divendres, per compartir els últims avenços sobre canvi climàtic a Espanya.

La trobada s'emmarca dins el "Simposi Internacional CLIMA-ES 2015: Avanços en la detecció i projeccions del canvi climàtic a l'estat espanyol" organitzat pel Centre de recerca en Canvi Climàtic (C3) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i té lloc al Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS). És la reunió sobre el canvi climàtic més important de l'any a Espanya, amb 9 ponències i 109 contribucions científiques.

En el simposi participen els principals experts en canvi climàtic del món. L'objectiu és fer públic els últims avanços i projeccions sobre el canvi climàtic a Espanya d'acord amb les dades del cinquè i l'últim informe publicat per l'IPCC (Grup Intergovernamental d'Experts sobre Canvi Climàtic), elaborat el 2013.

Un dels resultats presentats és la nova datació del delta de l'Ebre, que l'eleven a més de 8.000 anys, segons científics de la URV. Una de les ponències més importants serà "Projeccions regionals del clima de la península Ibèrica (2060-2100)", a càrrec de Manuel de Castro, de la Universitat de Castella-la Manxa, que s'exposarà divendres.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut