L'avió era un Cessna 551 (Wikiwand)

S'estavella al mar Bàltic un avió privat que havia sortit de Jerez en direcció a Alemanya

Avions de l'OTAN han seguit l'aeronau, on viatjaven quatre persones segons el diari Bild
Redacció/Agències Actualitzat

Un avió privat Cessna procedent de l'aeroport de Jerez de la Frontera s'ha estavellat en aigües del mar Bàltic a prop de Ventspils, a Letònia, quan es dirigia a l'aeroport de Colònia Bonn, a Alemanya, segons el pla de vol.

A bord hi anaven quatre ocupants de nacionalitat alemanya, tres d'ells d'una mateixa família amb residència temporal a Zahara de los Atunes, a Cadis. Al vol hi anava un empresari alemany relacionat amb el sector aeronàutic, segons han informat a l'agència EFE fonts de la investigació.

Segons el diari Bild, es tracta d'un Cessna amb el número de vol OE-FGR que després de l'enlairament ha informat de problemes de pressió a la cabina. L'agència austríaca APA cita un expert en seguretat aèria suec que considera possible que els ocupants de l'avió hagin quedat inconscients per la falta d'oxigen a la cabina a causa d'una fuita.

Poc després de creuar la península Ibèrica, ja a França, s'ha perdut el contacte amb l'aparell, que ha volat de forma erràtica i sense ràdio uns 3.500 km.

Segons la web de seguiment de vols Flightradar, l'aparell ha sortit de Jerez, aquest diumenge al matí, ha travessat Espanya, França, Alemanya i s'ha endinsat al mar Bàltic.

Ha superat les costes de Polònia, l'enclavament rus de Kaliningrad i les costes de Lituània fins a entrar a la zona marítima més propera a Letònia.

L'avió Cessna 551 de matrícula austríaca ha girat dues vegades, a París i Colònia, abans d'anar a parar sobre el mar Bàltic, passant prop de l'illa sueca de Gotland. A les 17.37 GMT, el rastrejador de vol recollia com perdia ràpidament velocitat i altitud.


Seguit per avions de combat

Diferents avions de combat han intentat esbrinar què passava a bord de l'avió, però cap d'aquests equips no ha aconseguit veure ningú a la cabina ni a l'aeronau. Ho han provat dos caces espanyols i francesos i un Eurofighter enlairat de la base aèria de Rostock.

Finalment, els pilots d'un caça danès F16 haurien vist com l'avió entrava en barrina (es precipitava verticalment) i s'estavellava al mar.

Les forces aèries de Lituània han confirmat que, a petició de la veïna Letònia, han enviat un helicòpter fins al lloc de l'accident, per a la recerca i el rescat dels ocupants de l'aeronau. Els guardacostes suecs també hi han enviat avions de rescat, vaixells i un helicòpter.

"Lamentablement, hem de confirmar que a primera hora de la tarda una avioneta procedent d'Espanya ha travessat l'espai aeri alemany i s'ha estavellat al mar Bàltic davant de Letònia", han informat les Forces Aèries alemanyes, que han concretat que diversos Eurofighter alemanys havien escortat prèviament l'aparell.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut