Fabricació del respirador OxyGEN a la planta de SEAT

SEAT atura la fabricació de respiradors després de fer-ne 500 en una setmana

La companyia al·lega que hi ha menys pacients a les UCIs però que en faran més si és necessari
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Seat ha aturat la fabricació dels respiradors d'emergència segons un comunicat de la companyia perquè el nombre de pacients ingressats a les UCIs han baixat. Des que els van començar a produir el 3 d'abril, tot just fa una setmana, han entregat més de 500 unitats del respirador OxyGEN. En cas de necessitat, tornarà a fabricar-ne.

"Seat ha decidit aturar, per ara, la fabricació de respiradors d'emergència ja que la situació global a les UCI ha millorat com a conseqüència del descens en el nombre de casos positius de covid-19. Els hospitals no necessiten més respiradors d'emergència."

 

El projecte ha estat aprovat i certificat per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris

El respirador OxyGEN, una iniciativa impulsada pels hospitals Clínic i Germans Trias i Pujol -can Ruti-, amb la col·laboració de SEAT va rebre el vistiplau de l'Agència Espanyola del Medicament, AEMPS, el dia 3 d'abril per a la seva fabricació que va començar immediatament.

 

Han treballat en la fabricació dels respiradors 150 treballadors de SEAT que la setmana vinent tindran un permís remunerat "com un agraïment a la seva col·laboració i solidaritat" i no es veuran afectats per l'expedient de regulació temporal d'ocupació que ha presentat la companyia.

SEAT va haver de parar la producció per la falta de materials el 13 de març i declara un ERTO als treballadors

 

Amb aquesta iniciativa, la planta on es produeix el Seat León, s'ha dedicat a la fabricació d'questa respiradors d'emergència. L'empresa automobilística ha anunciat que en tornarà a produir en cas que fos necessari per un rebrot del coronavirus, la necessitat de més respiradors d'emergència a les urgències dels centres hospitalaris a Catalunya o a la resta de l'Estat.

"Reprendrem la producció d'OxyGEN la propera setmana si rebem noves peticions per part dels hospitals."

El respirador OxyGEN s'ha utilitzat als hospitals Clínic i can Ruti

Amb motor de netejaparabrises

El respirador OxyGEN ha estat dissenyat per l'empresa Protofy.xyz, en el projecte liderat pels doctors Manel Puig de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol, Oriol Estrada de l'Hospital Germans Trias i Pujol i de Josep Maria Nicolás de l'Hospital Clínic.

La tecnologia del respirador OxyGEN és oberta i lliure, i qualsevol empresa del món pot produir-lo de forma gratuïta.

 

L'aparell compta amb més de 80 components electrònics i mecànics i adapten el motor d'un netejaparabrises. L'objectiu d'OxyGEN és ajudar a la ventilació en situació d'absència de respiradors convencionals en els pacients amb problemes respiratoris greus, com els provocats per la covid-19.
Està pensat només per a un ús transitori en situació d'emergència o quan no hi hagi cap altre ventilador disponible. Aquest respirador permet fer funcionar de manera automàtica balons manuals (tipus AMBU) per utilitzar-los com a suport de respiració. També controla la freqüència respiratòria, el volum corrent i la ràtio inspiració-expiració de forma constant i objectiva, proporcionant al pacient un suport que, d'una altra manera, no tindria.
         

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut