Scotland Yard investiga les festes de Boris Johnson a Downing Street en ple confinament

Aquest dilluns es va revelar l'últim cas, la celebració de l'aniversari de Boris Johnson el juny del 2020, quan les reunions en interiors estaven prohibides
Actualitzat
TEMA:
Boris Johnson

La Policia Metropolitana de Londres ha anunciat aquest dimarts que ha obert una investigació sobre les polèmiques festes al 10 de Downing Street durant la pandèmia. Hores després de saber-se que el primer ministre Boris Johnson també hi va celebrar el seu aniversari el juny del 2020, Scotland Yard està investigant si totes aquestes trobades a la residència oficial del primer ministre van trencar les normes anticovid.

El cèrcol sobre Jonhson s'estreny cada cop més. El que ja s'anomena Partygate, --un seguit de filtracions que han revelat una darrere l'altra les festes que Johnson i el seu personal han fet mentre eren vigents les dures mesures imposades a la Gran Bretanya contra la covid--, podria fer perdre el càrrec al primer ministre.

La cap de la policia metropolitana, la comissionada Cressida Dick, ha dit aquest dimarts que aquest procés s'obre després de rebre les proves d'una investigació interna del govern i de la valoració que han fet oficials de Scotland Yard d'aquests i altres esdeveniments que han tingut lloc a Downing Street.

Dick ha afegit que la policia treballarà "sense por ni favors" i n'anirà informant la població a mesura que es facin "passos substancials" en la investigació.

La comissionada Cressida Dick, cap de Scotland Yard (Reuters)


Johnson no creu que hagi infringit la llei

El primer ministre britànic, Boris Johnson, no creu que hagi infringit la llei, però és correcte que la policia investigui les presumptes infraccions de les restriccions per la covid a la seva residència de Downing Street, ha dit el seu portaveu aquest dimarts en saber la notícia.

"El primer ministre creu que és del tot correcte que la policia investigui aquests assumptes", ha dit el portaveu, i ha afegit que tothom cooperarà plenament amb la investigació.

Una festa d'aniversari que fa vessar el vas

L'últim cas l'ha revelat la cadena privada ITV News. En aquesta ocasió va passar el 19 de juny del 2020, per l'aniversari de Boris Johnson. Hi van participar una trentena de persones i va ser a la sala on es fan els consells de ministres, just quan les trobades socials en interiors estaven prohibides.

La seva dona va ajudar a organitzar l'acte, en què hi va haver un pastís. El seu entorn nega que fos una festa, sinó que va ser una trobada de menys de 10 minuts per desitjar-li un "feliç aniversari".

S'esperava que l'informe fet des del govern per la funcionària pública Sue Gray, que la policia ha obligat a lliurar, es publiqués aquesta setmana. Però el portaveu del primer ministre ha confirmat que ara l'informe no es publicarà fins que es completi la investigació policial, tot i que no descarta que algunes parts es puguin fer públiques.

En tot cas, un capítol més d'una polèmica per la qual Johnson es nega a dimitir i a admetre que va trencar les normes.

Tota la premsa britànica en va plena, de l'última festa a Downing Street durant les restriccions (Reuters)
ARXIVAT A:
Boris Johnson Regne Unit Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut