Sánchez demana al PP que no atiï la "confrontació territorial" amb Catalunya

Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat lleialtat al PP i l'ha emplaçat a no atiar "greuges territorials" entre Catalunya i la resta d'autonomies. En la primera sessió de control al Senat des que va arribar a La Moncloa, Sánchez ha retret als populars que la seva gestió ha fet augmentar l'independentisme a Catalunya, en referència a l'oposició a l'Estatut:

"Catalunya, ara mateix, és l'única comunitat autònoma del nostre país que té un Estatut que no va ser aprovat per la societat catalana. I això és un problema polític que hem de resoldre. I el Grup Parlamentari Popular, que és el majoritari al Senat, hauria de prendre nota de quines són les conseqüències de l'estratègia que van dur a terme quan eren oposició, precisament al govern del PSOE."

El president del govern ha fet aquesta petició al PP responent a una pregunta del portaveu dels populars a la cambra alta, José Manuel Barreiro, sobre els suports parlamentaris amb què compta per promoure la cohesió i l'estabilitat d'Espanya:

"Molt probablement, el que la societat espanyola no entendria és tornar a veure altra vegada al PP poc menys que instant al greuge territorial, a la confrontació territorial, veure el PP tornar a posar taules petitòries per alimentar aquest greuge territorial que, precisament, ens ha portat també a la situació en què estem."

 

Sense "temps material" per reformar el finançament

Al Senat, Sánchez també ha dit que no hi ha "temps material" en aquesta legislatura per poder reformar el sistema de finançament autonòmic en el seu conjunt. Tot i que ha dit que la intenció del govern espanyol és fer millores al finançament de totes les autonomies, Sánchez ha assenyalat que val ser "ambiciosos", però també "realistes".

Dilluns a la nit, en una entrevista amb TVE, Sánchez va avançar la seva voluntat d'esgotar la legislatura i no convocar els comicis fins al 2020.

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut