Safaris virtuals i en directe des del sofà, una fórmula d'èxit en època de confinament

Una empresa sud-africana ha arribat als 3 milions d'espectadors en un mes
Actualitzat

A la reserva sud-africana de Djuma ara només se senten els sons de la natura. Sense turistes ni sorolls de càmeres fotogràfiques, els animals salvatges han recuperat espais i tranquil·litat.

És el millor moment per observar-los, això sí, des del sofà de casa. I és que gràcies al confinament, els safaris virtuals estan vivint un autèntic boom.

Una empresa sud-africana retransmet en directe dos tours diaris de tres hores: un, a la sortida del sol, i l'altre, abans que es pongui. Les emissions es fan per diferents plataformes socials i amb un guia expert que fa les explicacions pertinents.

Els espectadors els poden fer preguntes en directe a través de Twitter i YouTube. Hi ha càmeres a diferents punts que permeten retransmetre sense interrupcions. Tot plegat, dirigit per un realitzador i sense perjudicar l'hàbitat natural dels animals.

 

 

Graham Wallington, director de Wild Earth, explica que el turisme virtual permet veure els animals en la seva màxima esplendor sense turisme físic que els espanti.

"Si haguéssim de tenir cada cop més i més turistes entrant a aquestes zones salvatges, acabaríem destruint el que realment atrau la gent. El turisme virtual ens ofereix l'oportunitat de permetre que, sense acabar amb el turisme físic, el món sencer pugui compartir sense destruir."

El confinament ha multiplicat les audiències de forma espectacular i s'ha arribat als 3 milions d'espectadors en un mes. S'han pogut veure escenes tan poc habituals com una hiena amb els seus cadells o un grup de gossos salvatges menjant-se les restes d'un impala.

 

 

L'experiència és gratuïta. La companyia guanya diners amb la publicitat i venent imatges per als documentals d'animals. Ara s'estan plantejant fer tours virtuals privats, però aquests s'hauran de pagar.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut