Els fiscals consideren que destrueixen famílies, fomenten l'odi i amenacen la vida

Rússia prohibeix els Testimonis de Jehovà, en considerar-los un grup extremista

El Tribunal Suprem rus ha prohibit la pràctica d'aquest culte i ha ordenat que es confisquin tots els seus béns
Redacció Actualitzat

El Tribunal Suprem de Rússia ha ordenat la prohibició de totes les activitats dels Testimonis de Jehovà al país, en considerar-los una organització extremista. També ha ordenat que es confisquin tots els seus béns.

D'aquesta manera queda suspesa la pràctica d'aquest culte i es dissol tant el centre de direcció dels Testimonis de Jehovà a Rússia com les 395 filials que hi té.

Les autoritats russes ja havien posat diverses publicacions del grup en una llista de literatura extremista prohibida i els fiscals han acusat els Testimonis de Jehovà de ser una organització que destrueix famílies, fomenta l'odi i amenaça la vida.

El grup, una denominació cristiana amb seu als Estats Units coneguda per la seva predicació porta a porta, nega aquesta descripció.

El responsable del grup a Rússia ha anunciat que recorreran la decisió del Tribunal Suprem i que, si cal, arribaran al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Putin permet per llei que l'home pugui pegar a la dona un cop l'any

La vida religiosa està dominada al país per l'Església ortodoxa, que hi té una considerable influència política i compta amb el suport del president Vladímir Putin. La branca russa dels Testimonis de Jehovà té 175.000 seguidors.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut