Joan Tardà ha retret a Albert Rivera que digui "colpistes" als independentistes acusats de rebel·lió, i li ha dit que és "un feixista"

Rivera intenta que el Congrés rebutgi l'indult als "colpistes" i Tardà li diu "feixista"

Ciutadans no aconsegueix que la cambra baixa es pronunciï en contra de possibles indults als líders independentistes acusats de rebel·lió
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cs

El ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dimarts al vespre una moció de Ciutadans que pretenia evitar un hipotètic indult dels líders independentistes catalans processats per rebel·lió i sedició.

La moció de Cs va rebre el suport del PP, d'UPN i del Foro Asturias, i van votar en contra PSOE, Units Podem, ERC, PNB i PDeCAT.

L'havia defensada el líder de Cs, Albert Rivera, que va aprofitar per donar per fet que Pedro Sánchez els indultarà si continua governant, i s'ha posat a ell mateix com a exemple a seguir:

"Que sàpiguen que el senyor Sánchez, si es presenta a les eleccions, indultarà els colpistes. No hi pot haver un candidat a la presidència del govern d'Espanya que no respongui a aquesta pregunta. Jo l'he respost aquí: no, no indultaré, respectaré les sentències."

 

Tardà a Rivera: " Vostè és un feixista"

La moció de Ciutadans ha rebut dures crítiques dels partits que hi han votat en contra: els han acusat de buscar la crispació "en la seva lluita amb el PP i Vox", i aprofitar-la per "fer campanya electoral a Andalusia."

Però el més dur ha estat el portaveu d'ERC, Joan Tardà, que ha qualificat de "feixista" Rivera per anomenar de manera sistemàtica "colpistes" els independentistes acusats de rebel·lió. I li ha assegurat que, a partir d'ara, l'hi dirà sempre:

"Cada vegada que vostè insulti milers i milers de demòcrates que van ser assassinats i torturats per colpistes, cada vegada que ho faci, nosaltres li direm feixista. I començarem avui: vostè és un feixista. Sí, ho és. Els seus votants no, i possiblement la majoria dels diputats i diputades del seu grup, tampoc."

 

El president accidental del Congrés, que aquest dimarts era el diputat Nacho Prendes, de Ciutadans, ha intervingut després de les paraules de Tardà reclamant no entrar en "desqualificacions".

"Els reis del judici paral·lel"

La resta de grups també han tingut paraules dures contra Ciutadans: Juan Carlos Campo, del PSOE, ha assegurat que aquest partit vol dictar sentència contra els acusats i, a més, volen impedir els indults. Campo ha qualificat els líders de Ciutadans de "reis del judici paral·lel".

Lucía Martín, d'En Comú Podem, ha qualificat la moció de "nova mostra d'autoritarisme", mentre que, segons Mikel Legarda, del PNB, és "un exercici de ficció".

 

Autobús "indults no"

La moció d'aquest dimarts coincideix amb una campanya de la plataforma España Ciudadana, creada des de Ciutadans, que culminarà aquest dissabte amb una manifestació a Madrid per reclamar el mateix que la moció.

Per a aquesta campanya la plataforma fa servir un autobús com a pancarta mòbil, amb les imatges d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, i amb els lemes "Indults no", i "Stop Sánchez, eleccions ja!"

 

Precisament aquest autobús va estar aparcat davant del Congrés dels Diputats aquest dimarts, i té previst circular pels carrers de Madrid durant la setmana, per promoure la manifestació de dissabte que ve.

Ciutadans ja va presentar una moció contra l'indult a l'Assemblea de Madrid la setmana passada, que també va fracassar. La intenció del partit és fer-ho a més comunitats autònomes.

 

ARXIVAT A:
Cs ERC Judici procés Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut