La xiulada a l'himne espanyol durant la Copa del Rei a l'estadi de Mestalla no va ser delicte.

Rebutgen la querella contra la xiulada durant la final de la Copa del Rei

L'Audiència Nacional no ha acceptat a tràmit la denúncia contra diverses organitzacions sobiranistes per la xiulada al rei que hi va haver durant la final de Copa entre el Barça i l'Athletic de Bilbao, al maig, a València. El jutge Santiago Pedraz ha considerat que la xiulada està emparada per la llibertat d'expressió i no es pot considerar "difamatòria, injuriosa o calumniosa i molt menys propugnadora d'odi nacional o ultratge a la nació", tal com havien argumentat des de l'organització d'extrema dreta Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Danaes) que havia presentat una querella contra Catalunya Acció i Esaits, a les quals considerava responsables de la xiulada al rei del passat 13 de maig a l'estadi de Mestalla.
Actualitzat
La resolució del jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, seguint el criteri de la fiscalia, ni tan sols ha admès a tràmit la querella presentada per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola. El magistrat ha argumentat principalment que el dret a la llibertat d'expressió empara la xiulada a l'himne d'Espanya durant la final de la Copa del Rei que van disputar el Barça i l'Athletic de Bilbao. 

D'aquesta manera, el jutge de l'Audiència Nacional ha guardat directament al calaix la querella dirigida contra l'associació Catalunya Acció, a qui acusava del delicte d'injúries contra la nació espanyola i de provocació a l'odi per promoure la xiulada a l'himne d'Espanya durant l'última final de la Copa del Rei que va tenir lloc al camp de Mestalla.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut