Quins canvis hi ha a la campanya de renda a causa de la crisi del coronavirus?

El Ministeri començarà a ingressar els diners de les primeres devolucions aquest divendres i té previst retornar el 70% dels 21 milions d'euros recaptats
Gemma Navés Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

El ministeri d'Hisenda ha decidit mantenir els mateixos terminis per a la presentació de la declaració de renda del 2019 que comença aquest dimecres, tot i el confinament decretat per l'emergència sanitària. Això sí, de manera presencial no es podran fer fer fins al 13 de maig. Segons el comunicat fet públic, l'objectiu és que les devolucions es puguin fer com més aviat millor.

"Tenint en compte que el 88% dels contribuents presenten les declaracions per Internet, s'ha considerat especialment important mantenir les dates d'inici de campanya previstes, de manera que les primeres devolucions es puguin fer aquest divendres"

 

El termini de presentació finalitza el 30 de juny per a les declaracions tant per ingressar com per retornar, si bé el termini en les declaracions per ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 25 de juny.

Presencials, al maig

Per a les persones que ho vulguin fer de manera presencial cal esperar al 13 de maig i es podrà presentar fins el 30 de juny. L'Agència Tributària insisteix que ha millorat l'aplicació per fer-ho des del mòbil i que "resulta més intuïtiva".

L'atenció telefònica si que s'ha modificat per la crisi de la Covid-19. Excepcionalment, aquest any s'endarrerirà la seva posada en funcionament, de manera que les primeres declaracions per telèfon es faran a partir del 7 de maig. El curs de petició prèvia, per internet i telèfon, s'obrirà dos dies abans, el 5 de maig, i es mantindrà la resta de la campanya.

 

Canvis si es fa per via telefònica

Un altre canvi serà la decisió de no mantenir aquest any la possibilitat que el contribuent sol·liciti un dia i una franja horària concreta per rebre la trucada de l'Agència, sinó que l'AEAT li trucarà tan bon punt sigui possible, reintentant la trucada fins que el contribuent estigui disponible.

En aquest sentit, resulta molt convenient que, des del moment en què sol·licita ser atès mitjançant el pla "Li truquem", el contribuent tingui a mà la informació i la documentació necessària per fer la declaració en el moment en què li truqui l'agència.

 

Telèfons d'informació

El telèfon de sol·licitud "Li truquem" (a partir del 5 de maig) és 901 22 33 44 o 91 553 00 71 i funciona de 9 a 19 hores, de dilluns a divendres.
També existeix un servei automàtic les 24 hores amb el número 901 12 12 24 o 91 535 73 26.

Pel que fa al servei d'informació sobre la campanya d'aquest any, el telèfon Renda Informació és 901 33 55 33 i 91 554 87 70 amb un horari que va de 9.00 a 19.00, de dilluns a divendres.

 

Novetats renda 2019

Enguany, un dels canvis més significatius en el sistema d'aquest organisme és la simplificació de la identificació del domicili fiscal del contribuent, ja que passarà a realitzar-se de manera separada a la resta de la declaració.

D'altra banda, es consolida en un únic apartat, relatiu a béns immobles, tota la informació relacionada amb els immobles dels quals és titular el contribuent. A més, es reflectirà l'ús que hagi tingut de cadascun durant l'exercici.

Pel que fa a la declaració, les novetats són poques. Els qui cobrin menys de 16.000 euros pagaran menys impostos. Queden exempts de fer la declaració els qui tinguin un sou inferior als 22.000 euros d'un sol pagador. I qui hagi treballat per a dues empreses, si abans amb 12.000 euros anuals ja li tocava pagar, ara no ho haurà de fer fins als 14.000. Les famílies nombroses també es podran desgravar 600 euros per cada fill que excedeixi el mínim (100 més que l'any passat)

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut