Puigdemont: "Ens hem guanyat el dret a tenir un estat independent en forma de república"

El govern traslladarà al Parlament els resultats de la votació de l'1-O
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut al Palau de la Generalitat, acompanyat del govern, per fer una declaració institucional. Puigdemont ha assegurat que després de la votació d'aquest 1 d'octubre els catalans s'han guanyat "la seva sobirania" i el "dret a un estat independent que es constitueixi en forma de república".

És per això que el govern traslladarà al Parlament els resultats de la votació d'aquest 1 d'octubre "perquè actuï d'acord amb la llei del referèndum".

En l'article 4.4 de la llei s'estableix que si guanya el sí "implica la independència de Catalunya".

Apel·lació directa a Europa

Pel president, els catalans, a més, s'han guanyat el dret a ser respectats a Europa, a la qual ha instat a actuar amb rapidesa. Segons ha dit, davant les càrregues policials ja no "pot seguir mirant cap a un altre cantó":

"Som ciutadans europeus i hem patit un atac als nostres drets i llibertats."

En referència a les declaracions habituals dels dirigents europeus, Puigdemont assegura que Catalunya ja no és "un afer intern, sinó un afer d'interès europeu" per la "intransigència i repressió de l'Estat".

Agraïment als ciutadans

Els primers minuts de la compareixença, Puigdemont els ha dedicat a donar les gràcies a tots els que han fet possible el referèndum pel seu "compromís, coratge i valentia". I ha volgut fer un esment especial als ferits.

El president ha denunciat l'actuació policial "dictada pel govern espanyol", que ha qualificat d'"injustificada, abusiva i greu".

Puigdemont també ha agraït el suport rebut per primers ministres, presidents de govern de "l'Europa democràtica" i desenes de parlamentaris que han fet arribar missatges de preocupació pel que estava succeint a Catalunya.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut