Manifestant progovernamentals s'enfronten a les persones que protesten contra Díaz-Canel

Protestes contra el govern en diverses ciutats de Cuba al crit de "fora la dictadura"

El president cubà ha animat els seus partidaris a combatre les protestes al carrer en un missatge des de la televisió
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cuba

Cuba ha viscut aquest diumenge una situació inèdita en anys. Centenars de persones han sortit al carrer per protestar contra el govern. Les marxes s'han estès per diverses poblacions i han arribat fins i tot a l'Havana. El president cubà, Miguel Díaz-Canel, ha respost als manifestants a la televisió amb un missatge als seus partidaris: "L'ordre de combat està donada. Al carrer, revolucionaris."

Segons alguns testimonis, la protesta ha començat de forma pacífica i hi participa molta gent jove. Han començat en algunes poblacions petites com San Antonio de Los Baños, Güira de Melena i Alquízar, però s'han anat magnificant a través de les xarxes socials i han arriba fins a la façana de l'Institut Cubà de Ràdio i Televisió (ICRT) a l'Havana.

 

Alguns usuaris retransmetren les marxes per xarxes socials.

 

Se senten crits de "Fora la dictadura", "Visca Cuba lliure" però també "Viva Fidel".


El president, desafiant

El president Miguel Díaz-Canel ha respost a les protestes des de la televisió. Ha enviat un missatge als seus partidaris a defensar el govern amb la frase "l'ordre de combat està donada". En algunes localitats ja hi hagut tensió entre els manistesants progovernamentals i els contraris.

Organitzacions d'exiliats cubans consideren que aquestes paraules són un perill i han demanat a les autoritats internacionals que actuïn per evitar un "bany de sang".

Les protestes arriben enmig d'una greu crisi econòmica i sanitària al país caribeny, on hi ha habitualment falta d'aliments, medicaments i altres productes bàsics.

Aquesta és la protesta antigovernamental més gran que hi ha hagut a Cuba des de l'anomenat "maleconazo", quan a l'agost del 1994 centenars de persones van sortir a protestar per les condicions de vida als carrers de l'Havana.

ARXIVAT A:
Cuba
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut