La decisió de Sánchez marca el primer dissabte de campanya a les eleccions al Parlament

El PSC ha centrat les crítiques de la resta de formacions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2024

La campanya electoral catalana inicia el seu primer cap de setmana amb diversos actes arreu del territori i marcada per la decisió que prendrà dilluns Pedro Sánchez.

El PSC ha fet campanya a Tarragona, en un míting que s'ha convertit en una nova demostració de suport a Pedro Sánchez. José Luis Rodríguez Zapatero ha estat el gran protagonista de l'acte dels socialistes, ja que el candidat Salvador Illa era al comitè federal a Madrid. L'expresident del govern espanyol ha fet un al·legat a favor de la política educada i constructiva davant de la política hostil que, assegura, utilitza el Partit Popular.

Esquerra ha fet campanya al Baix Llobregat, on ha posat en valor les fites aconseguides aquesta legislatura: han parlat de la reversió de les retallades, de l'arribada de Chery després del tancament de Nissan i del traspàs de Rodalies. Aragonès ha carregat especialment contra Salvador Illa i el PSC, perquè diu que pactaran amb el PP com ja va fer Jaume Collboni a l'Ajuntament de Barcelona. El cap de llista d'Esquerra també ha posat l'accent en la manca d'execució pressupostària del govern del PSOE perquè diu que escanya Catalunya.

Acompanyat de 700 persones vingudes des del Barcelonès i el Baix Llobregat, Carles Puigdemont ha atacat durament Salvador Illa dient que, més que un president, seria un delegat del govern espanyol a Catalunya. El cap de llista de Junts també ha dit que un president de la Generalitat ha d'anar a Madrid a donar instruccions i no a rebre'n i ha criticat que Illa avui sigui al comitè federal del PSOE i hagi deixat de banda la campanya catalana.

Els Comuns proposen una tarifa plana de transport públic de 30 euros al mes que permeti desplaçar-se sense límit per tot Catalunya. Ho ha explicat Jéssica Albiach en un acte a la comarca del Baix Llobregat, on ha defensat que la mesura facilitaria una mobilitat segura i barata perquè la gent deixi el cotxe privat. La candidata s'ha referit als atacs a Pedro Sánchez per demanar el vot per als Comuns.

Ada Colau s'ha sumat a la campanya en un acte de feminismes en què ha enviat el seu suport a Sánchez, però ha acusat els socialistes d'haver estat, sovint, còmplices del lawfare.

Des de les Terres de l'Ebre, la CUP ha acusat Esquerra i Junts de dir una cosa a comarques i la contrària a Barcelona. Els anticapitalistes també han carregat contra el PSC, de qui han dit que no n'esperen res. La candidata, Laia Estrada, ha exigit coherència als grans partits i ha dit que ells són la garantia per no estar supeditats als interessos dels governs de l'Estat.

A les portes del Saló del Tinell de Barcelona, on es va segellar el primer tripartit amb Pasqual Maragall al capdavant, Ciutadans ha volgut avisar els votants del PSC que s'està forjant una nova entesa entre socialistes, Esquerra i Comuns després del 12-M. El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha afirmat que qui millor defensa a Catalunya els valors d'històrics socialistes com González o Guerra és la seva formació.

I el candidat del PP, Alejandro Fernández, ha rebut el suport del líder del seu partit, Alberto Núñez Feijóo, en una visita a una empresa oliera del Baix Ebre. Fernández ha proposat la supressió dels impostos de successions i patrimoni i la reducció de tots els trams de l'IRPF autonòmic. Amb això i amb l'estabilitat política que representarà la fi del procés, vaticina que tornaran les 9.000 empreses que, diu, van marxar de Catalunya.

Ignacio Garriga de Vox ha acusat independentistes i socialistes de voler desviar l'atenció de les eleccions amb els seus problemes particulars, en lloc d'abordar els temes que preocupen els ciutadans.
 

Aquest és el resum dels actes del vespre dels partits:

 

 

ARXIVAT A:
Junts ERC Cs PSC En comú CUP Vox Eleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut