Protesta contra la família reial per l'entrega dels Premis Princesa de Girona

Uns 300 independentistes, entre els quals hi havia les caps de llista d'ERC, Junts i CUP el 23J, s'han manifestat en el retorn de la família reial a les comarques gironines
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Casa Reial espanyola

Unes 300 persones s'han manifestat contra la família reial espanyola aquest dimecres a Caldes de Malavella, on s'ha celebrat l'entrega dels Premis Princesa de Girona.

La protesta l'ha organitzada la Coordinadora Antimonàrquica, que agrupa 20 entitats i els principals partits independentistes. A la manifestació hi han assistit els caps de llista gironins d'Esquerra, Junts i CUP a les eleccions del 23 de juliol: Montse Bassa, Marta Madrenas i Mireia Vehí.

Abans de la manifestació, la Coordinadora Antimonàrquica ha penjat una estelada i una pancarta contra els borbons a la façana de la seu de la Fundació Princesa de Girona.

Protesta contra la família reial a la seu de la Fundació Princesa de Girona (ACN)

Durant el recorregut, els manifestants han onejat banderes independentistes i han cridat consignes contra la presència de la família reial a Girona.

Quan els Mossos d'Esquadra han barrat el pas a la manifestació, la marxa s'ha partit en dos: un grup ha anat camp a través mentre un altre ha continuat per la carretera i ha saltat les tanques de l'A-2.

Un dispositiu de diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra ha aturat la manifestació abans que arribessin a l'Hotel Camiral, on se celebrava la cerimònia. Hi ha hagut moments de tensió amb la policia, però no s'han produït detencions.

Alguns dels manifestants han continuat la marxa camp a través quan els Mossos els han barrat el pas (EFE / Quique García)

Els reis se sumen als actes de la Fundació Princesa de Girona

Després de cinc anys fent-se a la demarcació de Barcelona, la cerimònia d'entrega dels Premis Princesa de Girona ha tornat a terres gironines.

Els premis han recaigut en tres dones i dos homes distingits per aportar talent per intentar afrontar els reptes actuals. Els guanyadors són la violinista Maria Dueñas, l'enginyer Rafael Jordà, el biometge Marc Schneeberger, l'artterapeuta Sílvia Fernández Cadevall i la cofundadora de la xarxa de cura infantil Kidogo, la canadenca Sabrina Habib.

La princesa Elionor, durant el discurs que ha fet en la cerimònia d'entrega dels guardons (EFE / David Borrat)

La princesa Elionor ha lliurat els guardons, en presència del rei, la reina i la infanta Sofia. En un discurs en català i castellà, la princesa ha destacat la innovació i el compromís social.

Ha estat la primera aparició de Felip VI a les comarques gironines des que la ciutat de Girona el declarés persona no grata la tardor del 2017.

La família reial, amb els guanyadors dels Premis Princesa de Girona (EFE / David Borrat)
ARXIVAT A:
Monarquia Casa Reial espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut