Prenafeta diu que no recorda res del pagament d'informes després de 22 anys.

Prenafeta declara pel "cas Hisenda" que no recorda "res" després de 22 anys

Lluís Prenafeta ha declarat durant un quart d'hora com a testimoni en el judici per la trama de corrupció a la delegació d'Hisenda de Catalunya a finals dels 90. Prenafeta va ser secretari general de la Presidència durant el govern de Jordi Pujol i en l'interrogatori se li ha demanat per uns informes immobiliaris que es van pagar a una de les acusades. Prenafeta ha respost que ell no s'encarregava dels aspectes administratius, i que no en recorda res, ja que l'informe que la Generalitat va encarregar a l'empresa d'una de les acusades es va demanar fa 22 anys i que per les seves mans n'han passat molts i no en recorda els detalls.
Actualitzat
L'exsecretari general de Presidència de la Generalitat, Lluís Prenafeta, ha assegurat durant la seva declaració, de poc més de quinze minuts, com a testimoni del "cas Hisenda" que després de 22 anys no recorda "res" de l'estudi que presumptament va signar i es va encarregar a una de les implicades en el cas, Mayra Mas, dona de l'inspector José Lucas Carrasco.

Després d'haver-li exposat els fets, Prenafeta ha reconegut que el termini de pagament de l'informe encarregat per la Generalitat a l'empresa d'una de les acusades va ser ràpid, però que ell, pel seu càrrec, no duia les coses administratives ni de pagaments. I per tant, segons Prenafeta, "si es va accelerar el pagament doncs és perquè van creure que s'havia d'accelerar". A més, ha negat que la lletra manuscrita que es llegeix a l'informe fos seva.

Recordem que Lluís Prenafeta es troba en llibertat provisional pel "cas Pretòria", de suposada corrupció urbanística, després d'haver pagat una fiança d'un milió d'euros.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut