Premi per al "30 minuts" sobre menors transsexuals

El Seattle Transgender Film Festival, als Estats Units, ha guardonat el reportatge de TV3 "Trànsit, menors transsexuals", que segueix acumulant visionats a la xarxa
Redacció Actualitzat

El reportatge del programa "30 minuts" "Trànsit, menors transsexuals" ha estat guardonat avui amb el premi al millor documental al Seattle Transgender Film Festival, als Estats Units. El reportatge, que va tenir una gran audiència i encara la té a través de les xarxes, també ha estat seleccionat al festival internacional KASHISH de Bombai. Fa poques setmanes, ja va ser seleccionat al festival de documentals de Tessalònica. Roser Oliver, Lluís Montserrat, Carles de la Encarnación, Carles Señalada i Jessica Montaner en són els autors.

El reportatge "Trànsit" s'endinsa en la realitat dels menors transsexuals a través del relat en primera persona de cinc casos. Són en David (6 anys), l'Estel (11 anys), la Raquel (14 anys), en Mario (17 anys) i la Marta (23 anys), que és l'única major d'edat. Uns testimonis impactants que ens permeten entendre el patiment que viuen aquests nens i nenes abans de fer el trànsit i els difícils processos d'acceptació que, sovint, viuen els seus pares.

El documental també aborda la realitat trans d'un grup de joves que no s'identifiquen ni amb el gènere masculí ni amb el gènere femení. És el cas del Noa, l'Àlex i el Daniel, tres membres del col·lectiu Joves Trans de Barcelona que es defineixen com a "agèneres" i que reivindiquen superar el binarisme home/dona.

El premi arriba el dia abans del Dia Mundial contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que se celebra aquest dimecres. Si vols, pots recuperar aquest reportatge aquí.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut