Portes obertes als museus catalans amb motiu del seu dia internacional

Aquest divendres s'ha celebrat el Dia Internacional dels Museus, que des del 1977 acosta els centres als ciutadans com a institucions compromeses amb el desenvolupament i l'enriquiment cultural de la societat. També s'ha commemorat la Nit Europea dels Museus, una manera diferent i creativa de visitar-los, i a Catalunya, amb motiu dels dos esdeveniments, la majoria de museus han organitzat jornades de portes obertes, visites nocturnes guiades, conferències, concerts i tallers.
Actualitzat
Els museus catalans han organitzat, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus i de la Nit Europea dels Museus, una sèrie d'activitats que inclouen jornades de portes obertes, visites guiades, conferències, concerts i tallers.

Entre els museus gestionats per la Generalitat, el Museu d'Història de Catalunya ha fet una jornada de portes obertes al museu i els monuments que gestiona, com el convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, el castell de Miravet, la Seu Vella de Lleida, la Casa Rafael Casanova, el monestir de Santes Creus o el de Sant Pere de Rodes.

El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha ofert una jornada de portes obertes amb una degustació grega, i dissabte se suma a la nit dels museus. El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica, a Terrassa, ha fet una jornada de portes obertes, i dissabte, visites nocturnes fins a dos quarts de dotze de la nit. El Museu d'Art de Girona també ha fet una jornada de portes obertes i dissabte ofereix una visita guiada nocturna, a dos quarts d'onze de la nit.

D'altra banda, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i les galeries privades de l'associació (art) Catalunya també s'han sumat aquest any a la "nit blanca" que es fa dissabte, en què s'obre fins a mitjanit.

El MNAC obre aquest dissabte fins a la mitjanit -portes obertes des de les set del vespre- i ofereix l'actuació en directe de Barcelona Jazz Quartet, i també l'entrada a les exposicions. La Fundació Joan Miró, que ha fet una jornada de portes obertes aquest divendres, també obre gratuïtament les portes aquest dissabte de les nou del vespre a la una de la matinada.

La Fundació Tàpies també s'ha sumat a l'obertura dels museus amb jornades de portes obertes de deu del matí a vuit del vespre; dissabte, de tres de la tarda fins a la mitjanit, i el 20 de maig, de tres de la tarda a vuit del vespre. El Macba, per la seva banda, ha fet una jornada de portes obertes, i dissabte obrirà de les set del vespre fins a la mitjanit.

Per tal de facilitar informació sobre totes les activitats, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha posat en funcionament el web museus2007.cat

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut