La carta manuscrita de Raül Romeva redactada a la presó d'Estremera

"Ponts, mà estesa i perseverança", la carta manuscrita de Romeva des de la presó

Agraeix tots els missatges que li han fet arribar i diu que són "una alenada d'aire fresc" que fa més lleugera la vida a la presó
Redacció Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

Quan fa una setmana que és al Centre Penitenciari Madrid VII, a Estremera, el conseller Raül Romeva ha escrit una carta manuscrita agraint "totes i cadascuna de les mostres de suport" que la gent li ha fet arribat.

Descriu cada dibuix, cada poema, cada reflexió com "una nova alenada d'aire fresc que ens fa una mica més lleugera la privació de llibertat". Són missatges, diu, carregats "d'empatia, comprensió, generositat, amistat", qualitats que assegura que valora especialment en el moment que li ha tocat viure ara. Demana que aquests siguin sempre els sentiments que ens mouen, i "mai la venjança, ni l'odi ni la violència."

Ponts, mà estesa i perseverança

Romeva assegura que els polítics catalans són a la presó per voler construir ponts nous i sòlids "damunt dels quals pugui transitar tothom, sense exclusions, vingui d'on vingui, i vagi on vagi".

I anuncia que no té la intenció de canviar la seva manera de fer perquè "cal perseverar en la mà estesa, en la voluntat de diàleg, en la necessitat de trobar vies polítiques i negociades". Per això, diu, cal lluitar contra els relats carregats d'animadversió "contra els qui senzillament aspirem, per mitjans pacífics i democràtics, a construir una societat millor, més justa, més solidària, menys excloent, basada en la lliure determinació de pobles i de persones".

Venjança i humiliació

Davant "el sentiment de venjança i la voluntat d'humiliar" que, diu, mou algunes actituds i discursos, cal respondre amb serenor i sense caure en la provocació, "sempre amb la mirada neta, alt i digna de qui no vol cap mal a ningú".

Acaba dient que no se senten sols a les presons madrilenyes i que, amb la voluntat d'unitat, "com un sol poble, ens en sortirem".

La carta completa, escrita a mà, es pot llegir a la seva pàgina de Facebook:

ARXIVAT A:
Govern empresonat Article 155 Eleccions 21D
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut