Policies i guàrdies civils es manifesten a Madrid contra la reforma de la llei mordassa

El ministre de l'Interior, blanc de les crítiques dels policies nacionals, autonòmics, locals i guàrdies civils
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policia Nacional

Milers de policies i guàrdies civils s'han manifestat aquest diumenge a Madrid convocats per diverses organitzacions policials contra la intenció del govern espanyol de reformar la llei mordassa. Una reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana que el PP va aprovar el 2015 amb majoria absoluta i que els policies convocants consideren "arbitrària".

La Delegació del Govern espanyol a Madrid ha xifrat en 20.000 els assistents a la protesta, mentre que els organitzadors diuen que han estat 150.000.

La manifestació l'han convocat la plataforma sindical Jusapol i la resta d'organitzacions que agrupen membres de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, policies autonòmiques i locals.

La capçalera de la manifestació convocada per Jusapol i altres organitzacions policials (EFE/J.J. Guillén)

Diversos dirigents del PP, Ciutadans i Vox com Pablo Casado, Santiago Abascal o Inés Arrimadas han participat a la protesta. També l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

La manifestació ha començat a la Puerta del Sol a quarts de dotze del matí i ha avançat fins a l'edifici del Ministeri de l'Interior, on s'ha instal·lat una plataforma des d'on s'han fet els parlaments finals.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha estat en la diana de les crítiques dels manifestants. Al llarg de la marxa s'han repetit els crits reclamant la seva dimissió.

Diversos assistents a la manifestació policial contra la reforma de la llei mordassa que prepara el govern espanyol (EFE/J.J. Guillén)

Els organitzadors de la protesta consideren que la reforma plantejada pel govern del PSOE i Podem, amb el suport del PNB, ERC i EH Bildu, els desprotegeix perquè rebaixa el principi d'autoritat, limita l'ús de material antidisturbis i facilita la difusió d'imatges dels agents durant les seves intervencions a la via pública, "justament quan hi ha més agressions", justifiquen els agents.

Al llarg de la manifestació s'han repetit els crits de "Viva España y viva la policía" i les consignes contra Grande-Marlaska. En el recorregut abundaven les banderes espanyoles i també de Vox i del seu sindicat Solidaridad.

Els manifestants han passat davant el Congrés dels Diputats (EFE/J.J. Guillén)


 

ARXIVAT A:
Policia Nacional Guàrdia Civil Fernando Grande-Marlaska Seguretat Pablo Casado Inés Arrimadas Santiago Abascal
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut