La polèmica portada de la revista de caça "Jara y sedal"

Polèmica per la portada d'una revista en què apareix un nen armat i la seva presa

La revista "Jara y Sedal" assegura en un comunicat que el nen porta "una joguina que simula una escopeta"
Redacció Actualitzat

L'última portada de la revista de caça i pesca "Jara y Sedal" ha provocat polèmica a les xarxes. Hi apareix un nen vestit amb roba de camuflatge amb una escopeta a la mà esquerra i una perdiu morta a la dreta per il·lustrar un article sobre el futur de la caça. La revista, que és la versió impresa del programa de televisió que té el mateix nom que emet La 2 de TVE, pretenia respondre amb aquest article un altre de "El Pais" que assegurava que el nombre de llicències de caça havien baixat i no hi havia relleu generacional en el sector.

La portada ha aixecat polseguera les xarxes, on molts usuaris han criticat l'ús d'un menor armat a la portada:

 

Per contra, la mateixa revista havia creat l'etiqueta #soyjovensoycazador. Sota aquesta etiqueta, que s'ha fet viral, segons la revista, molts usuaris han penjat imatges de menors caçant.

Davant la polèmica generada, aquest dilluns la revista "Jara y Sedal" ha emès un comunicat en què asseguren que en cap cas el menor portava una arma real i que el nen porta "una joguina que simula una escopeta":

"En l'exercici de la nostra llibertat creativa i de premsa, hem decidit il·lustrar un article sobre el futur del dret a caçar dels ciutadans espanyols amb la imatge d'un nen que porta una joguina que simula una escopeta de la marca Gonher. Davant les afirmacions sense contrastar publicades per diversos mitjans, volem aclarir que en cap moment hem posat una arma real en mans d'un menor de 14 anys, com prohibeix l'ordenament jurídic i el sentit comú".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut