El poc espai i la baixa temperatura, causes dels brots en empreses de fruita i verdura

Del 14 brots de coronavirus en actiu a Lleida, 10 han sortit d'empreses de fruita i verdura
Carla Riverola Brutau Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La major part dels brots de coronavirus del Segrià són en empreses de fruita i verdura. Una feina essencial que acumula gran quantitat de treballadors en llocs molt susceptibles de contagi. 

Dels 14 brots actius que hi ha al Segrià, 10 afecten empreses hortofructícoles.

Segons Júlia Vergara-Alert, investigadora de l'IRTA-CReSA, treballar molta gent en un mateix espai i amb una temperatura molt baixa fa que augmentin els contagis.

"Hi ha condicions de temperatura que afavoreixen que el virus es mantingui. També podria passar en una oficina, però és més fàcil de gestionar perquè es pot fer teletreball."

Les empreses dedicades a l'alimentació són essencials i no han deixat de treballar. I reunir 200 o 300 treballadors eleva molt més el risc, perquè l'ús de la mascareta, durant 8 hores de jornada laboral, no és tan efectiu com la distància de seguretat.

Xavier Perelló és secretari general d'UGT-Fica a les Terres de Lleida:

"No poden posar tothom al mateix sac perquè tampoc són tantes les empreses que ho estan fent. El que passa és que són molt importants i tenen un nombre important de treballadores i treballadors. No mantenen les distàncies socials, no tenen torns d'entrada. Entren tots junts. Van al menjador tots junts".

La patronal atribueix els brots als tests massius que fan als treballadors.

Manel Simón és el director general d'Afrucat:

"Quan detectem algun cas es fan estudis de test, es fan tests entre la nostra plantilla i gràcies a fer aquests tests surten aquestes persones positives. Normalment, gent jove. No tenen per què ser immigrants, també hi ha gent del país".


 

Per aturar la transmissió, la clau és, segons els experts, millorar la capacitat de seguiment dels casos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut