Josep Fèlix Ballesteros sortint dels jutjats de declarar pel cas Inipro (ACN)

Petició de 6 anys de presó per a l'exalcalde de Tarragona Ballesteros pel cas Inipro

La CUP, que actua com acusació particular, exigeix la marxa del consistori dels regidors implicats en el cas de suposat desviament de fons al PSC
Redacció
TEMA:
Corrupció

La Fiscalia de Tarragona demana prop de 6 anys de presó pel cas Inipro per a l'exalcalde de la ciutat homònima, el socialista Josep Fèlix Ballesteros. S'investiguen presumptes irregularitats en la contractació de l'empresa Inipro per part de l'Institut Municipal de Serveis Socials, l'any 2010, amb fins partidistes.

A banda de Ballesteros, també hi estan imputats l'exportaveu de l'equip de govern socialista Begoña Floria i exalts càrrecs de l'entitat municipal.

Els fets no arribaran a judici fins a l'any 2022, per la qual cosa la CUP, partit que exerceix d'acusació particular en aquest cas, ja ha demanat que Ballesteros i Floria abandonin el consistori.

La Fiscalia acusa l'exalcalde de cinc delictes que haurien acabat amb desviaments de 276.000 euros cap al PSC. L'escrit d'acusació del ministeri públic demana una petició semblant per a Begoña Floria i directius de l'empresa municipal i altres empreses implicades en el cas.

"El temps ens està donant la raó", ha assegurat a Catalunya Ràdio la portaveu dels anticapitalistes a Tarragona, Laia Estrada. "La interlocutòria del jutge no només posava sobre la taula unes pràctiques perverses a favor del PSC de Tarragona a compte dels diners que s'havien de destinar a les persones més vulnerables de la ciutat, sinó que ja és el mateix ministeri fiscal qui està fent una acusació per corrupció", ha insistit.

La CUP, en sintonia amb el consistori tarragoní, demana penes d'entre 13 i 14 anys de presó per als imputats i critica en boca de Laia Estrada que el partit no intervingui per forçar la sortida dels regidors.

ARXIVAT A:
Corrupció
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut