Imatge de la capital mexicana (Eneas de Troya)

Es dispara per error el sistema d'alarma de terratrèmol a Ciutat de Mèxic

Les autoritats de la capital mexicana atribueixen a un error humà que es disparessin 851 dels 13.772 altaveus que hi ha repartits per la capital mexicana
Redacció/Agències Actualitzat

El sistema d'alarmes sísmiques de Ciutat de Mèxic s'ha disparat aquest dilluns al migdia. Ho ha anunciat a Twitter l'alcaldessa:

Però, malgrat que les alarmes s'han sentit a 851 altaveus dels 13.772 que hi ha distribuïts per tota la megalòpoli centreamericana i s'han començat a evacuar, oficines habitatges i fins i tot un hospital, no hi ha hagut cap sacseig.

El terratrèmol no ha existit i les autoritats, mitjançant un tuit del Centre de Comandament, Control, Còmput, Comunicacions i Contacte Ciutadà (C5), s'han afanyat a dir que era una falsa alarma desencadenada per un "error humà":

Un "inconvenient" en les tasques de manteniment que s'estaven portant a terme en el sistema d'avís a la població.  

"Perdó per l'ensurt", ha declarat l'alcaldessa confirmant l'error humà que ha provocat l'activació de l'alarma, i ha avançat que sancionaran a qui correspongui per haver causat el pànic.

"Demanen perdó a tothom. Tot ha estat causa del procés de revisió que normalment es fa de les alarmes", ha afegit la cap del govern, Claudia Sheinbaum, en una roda de premsa després del rebombori i els múltiples comentaris a les xarxes socials.

En una piulada, el diari mexicà "El Universal", ha mostrat imatges dels ciutadans al carrer pendents d'un sisme que, afortunadament, no s'ha produït.

Mentrestant, alguns internautes, davant del despropòsit, han decidit prendre's l'incident amb sentit de l'humor:   

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut