Pedro Sánchez: "La Generalitat ha de passar al diàleg real"

El president espanyol rebutja el 155 perquè diu que "ara no estem en aquesta situació"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que la col·laboració amb la Generalitat està avançant i demana al president Quim Torra que intensifiqui la via del diàleg.

En una entrevista al diari "La Vanguardia" feta després del Consell de Ministres de divendres a Barcelona, Pedro Sánchez diu que la política espanyola ha de fer autocrítica dels errors comesos en el passat, però també demana el mateix gest a l'independentisme.

 

Sánchez rebutja el 155 que li reclamen des de PP i Ciutadans i insisteix que la solució per a la crisi generada a Catalunya és una qüestió d'anys. Per això, en aquesta legislatura només aspira a recuperar els espais de confiança perduts.

" Aquells que tenen com a única proposta el 155, al que aspiren és a perpetuar la crisi a Catalunya. Sempre cal recordar una cosa: el 155 es va aplicar per recuperar l'autogovern de Catalunya, que havia estat vulnerat per l'independentisme després de les lleis de desconnexió del 6 i 7 de setembre de l'any passat i el 27-O. Ja ho vaig dir aleshores, els que va aplicar el 155 van ser els que van violentar l'Estatut i la Constitució. Va ser l'independentisme, i ara no estem en aquesta situació."

El president espanyol manté que la situació passa per una reforma de l'Estatut dins de la Constitució i ratificada per la societat catalana.

Creu que per avançar s'ha de trencar la política de blocs i demana a Quim Torra un diàleg real amb la resta de forces parlamentàries.

Respecte als presos independentistes, assegura que no és moment de parlar d'indults i diu que s'ha de deixar treballar la justícia.

"No es pot indultar qui no ha estat condemnat. Respectem el procediment judicial i no hi interferim."

ARXIVAT A:
Article 155 Quim Torra Pedro Sánchez Govern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut