Pedro Sánchez ha intervingut des de Brussel·les (EFE/Olivier Hoslet)

Pedro Sánchez, després de l'aprovació de la reforma del Codi Penal: "El procés s'ha acabat"

El president del govern espanyol ha acusat el PP i Vox de complot per "emmordassar" el Congrés després que intentessin aturar la votació de les esmenes per desbloquejar la renovació del Constitucional
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que el procés a Catalunya "s'ha acabat" després que aquest dijous s'hagi aprovat al Congrés la reforma del Codi Penal, que inclou la derogació de la sedició i la rebaixa les penes per a la malversació sense ànim de lucre.

"Es tracta de superar una etapa negra", ha dit Sánchez. I ha afegit que hi ha tres elements que, a parer seu, ja no existeixen: la unitat de l'independentisme que, ha dit, "avui està trencada"; la via unilateral, que "avui no es planteja", i l'incompliment de la Constitució per part de les forces independentistes. "Avui la llei i la Constitució es compleixen a tots els territoris".

Sánchez ha descartat també la possibilitat d'un referèndum a Catalunya. "Aposto per la convivència", ha dit.

 

"Complot per emmordassar el Parlament"

Sánchez també ha afirmat aquest dijous que la dreta i la ultradreta, en referència al PP i Vox, han ordit un "complot" per intentar "emmordassar" el Parlament, però ha assegurat que "la democràcia i la Constitució prevaldran" davant d'aquestes actituds.

Sánchez ha interpretat així l'intent del PP que el Tribunal Constitucional paralitzés la tramitació parlamentària de la reforma del Codi Penal que inclou la modificació de les lleis del Consell General del Poder Judicial i del mateix Alt Tribunal.

A la roda de premsa que ha ofert al final de la reunió del Consell Europeu que s'ha celebrat a Brussel·les, el cap de l'executiu espanyol ha recalcat que la intenció era mantenir el bloqueig del Tribunal Constitucional de la mateixa manera que es manté el bloqueig per renovar l'òrgan de govern dels jutges.

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut