Parlon: "Trencarem la disciplina de vot si el PSOE es decidís per l'abstenció a Rajoy"

Els socialistes catalans i els balears, partidaris de Pedro Sánchez, creuen que la nova gestor no té autoritat per canviar el "no" a la investidura de Rajoy sense consultar-ho als militants
Redacció Actualitzat

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha assegurat que si és escollida per liderar el partit i el PSOE acorda abstenir-se en la investidura de Rajoy, el PSC trencaria la disciplina de vot i votaria que no.

"Trencarem la disciplina de vot si el PSOE es decidís per l'abstenció."

Els socialistes catalans i els balears, partidaris de Pedro Sánchez i perdedors en la pugna interna de dissabte, asseguren que la nova gestora del PSOE no té autoritat per canviar el "no" a la investidura de Rajoy sense consultar-ho als militants. Ho han reivindicat a "El matí de Catalunya Ràdio" l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la presidenta balear i líder dels socialistes de les Illes, Francina Armengol. Marín considera que els militants haurien de marcar el rumb del partit.

"Jo m'atreviria a dir que haurien de ser els militants que, amb la seva opinió, marquessin la posició. Jo crec que la gestora no és l'òrgan adequat per prendre una decisió d'aquesta envergadura i hauria de ser com a mínim el congrés general, amb una nova sessió, el que es pugui pronunciar si hi ha un canvi respecte al suport a Rajoy o no."

Francina Armengol ha denunciat que la formació té una crisi de legitimitat:

"En aquests moments hi ha una crisi de legitimitat important. Els militants del Partit Socialista han quedat fora de poder decidir el futur que volen per al PSOE, i jo crec que de cap manera es pot prendre una decisió que va absolutament contra natura dels idearis socialistes."

En cas que la gestora del PSOE ordenés una abstenció per permetre la investidura de Rajoy, el diputat del PSC al Congrés José Zaragoza no descarta votar en un sentit diferent, com va fer fa uns anys en defensa del dret a decidir. El diputat ha recordat, tant a "El matí de Catalunya Ràdio" com a "Els matins" de TV3, que ara mateix hi ha un acord per no permetre la investidura de Rajoy:

"Li està parlant una persona que per votar diferent va haver de dimitir de la direcció del Grup Parlamentari Socialista. El PSC sempre ha pres la seves decisions polítiques en coherència amb els seus plantejaments polítics. No és que ara no hi hagi incoherències. En aquests moments, el PSOE té un acord de no permetre la investidura de Rajoy i jo crec que no ha canviat res per modificar aquesta posició."

Núria Marín ha dit, per la seva banda, que segons quines decisions es prenguin ara a Ferraz, el PSC ha de ser més PSC que mai i prendre per si sol les decisions que més li convinguin.

nes reaccions que se sumen a la de la portaveu del PSC de Girona i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, que va anunciar dissabte mateix a la nit, a través del seu compte personal de Twitter, que presentava la dimissió de l'"autoritat (in)competent" del Comitè Federal del PSOE. Paneque es mostrava "molt" decebuda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut