Multa de 10.000 euros per inventar-se que la seva dona s'estava ofegant

És l'import del dispositiu de Bombers que es va activar arran de la trucada al 112
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

El Departament d'Interior ha decidit multar amb gairebé 10.000 euros un home que l'abril passat es va inventar que la seva dona s'estava ofegant al riu a Torres de Segre, al Segrià.

L'import exacte de la sanció és de 9.866,51 euros i respon a la despesa del dispositiu de rescat que es va haver d'activar innecessàriament: dotze bombers, tres dotacions terrestres i un helicòpter per fer la recerca de la dona per terra i aire durant més d'una hora.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament ja ha emès la notificació de la multa, però encara no consta que el sancionat l'hagi rebuda.

El 24 d'abril a la tarda, l'home va trucar al 112 alertant que la seva dona havia caigut al riu i s'estava ofegant. Al cap d'una hora, però, els Mossos d'Esquadra la van localitzar a la feina. Tot havia estat una invenció del marit. L'informe considera que l'home va mentir deliberadament i que hi va haver abús de recursos públics amb mala fe.

 

 

Ara per ara es desconeix el motiu de la falsa trucada, que és el novè cas de negligència o fals avís que es multa a Catalunya en vuit anys, el segon a les comarques de Lleida. Fins ara, la Generalitat havia passat vuit rescats per cobrar-los.

El rescat d'un boletaire, el desè cas

El desè cas és la falsa pèrdua d'un boletaire a la zona de Pola, a Mura (Bages). Quatre bombers i un helicòpter el van estar buscant el 28 de novembre després de rebre un avís que no tenia cap fonament. A més, sembla que la persona que el va fer és reincident. Serà multada amb 4.983,01 euros.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut