Mossos i Guàrdia Urbana reforcen el dispositiu de seguretat la nit de Cap d'Any a Barcelona

Hi ha més vigilància en els llocs on es preveu més afluència de públic després dels atemptats de París i les detencions de Brussel·les
Redacció Actualitzat

Mossos i Guàrdia Urbana han muntat conjuntament un dispositiu reforçat de seguretat especial per a aquesta nit de Cap d'Any. Hi ha 230 efectius més dels Mossos que l'any passat.

En les zones amb més afluència de públic hi ha un reforç del dispositiu després dels atemptats de París i les detencions d'aquest dimarts a Brussel·les. L'alerta antiterrorista es manté en el nivell 4 en una escala de 5.

El dispositiu conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana també vetlla per garantir el descans dels veïns i es vigilen les activitats il·legals que es puguin produir a la via pública.

L'altra novetat és que les unitats especialitzades dels TEDAX, la canina i el Grup Especial d'Intervenció (GEI) tenen "un treball presencial", mentre que altres anys estaven activades però no es trobaven sobre el terreny.

La Guàrdia Urbana ha estat fent durant els últims dies inspeccions en locals d'oci. Sobretot s'ha mirat que els establiments compleixin les condicions de seguretat i antiincendis.

També s'ha controlat la publicitat, perquè no inciti al consum indiscriminat d'alcohol i perquè no es col·loqui en llocs on està prohibit, com façanes o mobiliari urbà.

Pel que fa a seguretat viària en una nit de molts desplaçaments, s'ha anunciat que hi ha previstos 70 controls d'alcoholèmia i consum de droga a les carreteres.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut