Mor als 78 anys l'actriu Terele Pávez

Redacció Actualitzat

Aquesta tarda de divendres ha mort a Madrid l'actriu Terele Pávez, als 78 anys, a causa d'un vessament cerebral. Nascuda a Bilbao però establerta a Madrid, era germana de les també actrius Emma Penella i Elisa Montés, i havia treballat amb directors com Luis García Berlanga, Mario Camus o Álex de la Iglesia.

 

Amb ells va participar en els títols "Novio a la vista", "Los Santos Inocentes", "La comunidad" o "El día de la bestia". Fa poc va treballar amb Agustí Villaronga a "Incerta glòria".

 

Actriu de caràcter, especialitzada en personatges temperamentals, havia guanyat molts premis. Va ser nominada per a sis Goyas a la millor interpretació femenina secundària. En va guanyar un pel millor paper secundari a "Las brujas de Zugarramurdi". Va ser amb el seu amic, el director Álex de la Iglesia, que aquest dissabte penjava al seu compte de Twitter una preciosa foto de Terele, jove i somrient, com a comiat, tot amor.

 


 

Es van conèixer el 1995 quan De la Iglesia va contactar amb ella, que llavors no tenia feina, i es van caure bé: els dos eren de Bilbao i compartien sentit de l'humor.

Després van coincidir en altres projectes, en realitat, el director va comptar amb ella en set dels seus catorze llargmetratges: "La comunidad", "800 balas", "Mi gran noche" o "El bar", on va treballar amb Carmen Machi, que deia d'ella que era "una barbaritat d'actriu".

També va obtenir tres guardons de la Unió d'Actors, per papers secundaris.

 

També havia fet televisió. Va participar en la sèrie "Cuéntame cómo pasó".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut