Montserrat obrirà un museu dedicat al cristianisme, el judaisme i l'islam

Està previst obrir la Casa de la Pau el 2025, coincidint amb la celebració del mil·lenari de la fundació del monestir
Redacció Actualitzat

La Casa de la Pau és un nou projecte del monestir de Montserrat que vol reunir en un museu les tres grans religions monoteistes del mediterrani: el cristianisme, el judaisme i l'islam. Està previst obrir-lo el 2025, l'any de la celebració del mil·lenari de la fundació del monestir.

El projecte el va presentar dimecres el director de l'Scriptorium Biblicum et Orientale de l'Abadia de Montserrat, el pare Pius-Ramon Tragan.

La Casa de la Pau, amb voluntat pedagògica i presència d'elements interactius, vol mostrar al visitant que entre les tres religions "hi ha moltes més raons d'unitat que de divisió". Tindrà dues zones diferenciades, una més documental, on es mostraran objectes i diferents elements de les tres religions, i una altra més interactiva, "i molt més visual".

Encara no se sap on se situarà. Un possible emplaçament seria l'edifici de Nostra Senyora, que s'hauria de remodelar.

Segons va explicar el pare Pius, la idea de fer aquest museu va sorgir "amb el propòsit de renovar el Museu Bíblic fundat pel pare Bonaventura Ubach i donar nou valor al seu fons arqueològic que prové de l'Orient bíblic".

A principis del segle XX, el pare Ubach, que sabia àrab i hebreu, va viatjar a Orient. "Per tant, quan entrava dins la societat que visitava, no era solament com un estranger més, sinó com una persona que sentia directament l'actitud de cadascuna d'aquelles cultures".

Segons el pare Pius, "això ens va conduir a la idea d'una presentació de les religions que arrela en el patriarca Abraham, reconegut com a pare de la fe jueva, present en els evangelis i venerat en l'Alcorà".

 

 

 

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut