El cardenal Omella oficia la missa solemne a la Sagrada Família per les víctimes de Barcelona i Cambrils. (EFE)

Missa solemne a la Sagrada Família en memòria de les víctimes dels atemptats

Ha oficiat la cerimònia el cardenal Juan José Omella i hi han anat els reis, Mariano Rajoy, Carles Puigdemont, les alcaldesses de Barcelona i Cambrils i altres autoritats del país
Redacció Actualitzat

La Sagrada Família ha acollit aquest matí una missa solemne per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils amb la presència dels reis Felip VI i Letícia; del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i de Cambrils, Camí Mendoza. També hi ha assistit l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

 

 

La cerimònia l'ha oficiat l'arquebisbe metropolità de Barcelona, el cardenal Juan José Omella.

Omella ha elogiat aquest diumenge la unitat per aconseguir la pau i la convivència, i ha destacat la resposta de la societat després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, especialment el treball de les forces de seguretat i del personal sanitari. També ha agraït la unitat de les autoritats polítiques i l'assistència a la cerimònia de representants de diverses confessions i institucions socials:

"La unió ens fa forts, la divisió ens corroeix i ens destrueix"

 

 

Església Plural considera "desafortunada" la intervenció del cardenal Omella

El col·lectiu de catòlics Església Plural ha qualificat avui de "desafortunada" la intervenció del cardenal Omella a la missa celebrada a la Sagrada Família en homenatge a les víctimes dels atemptats de Catalunya, per la seva "falta de sensibilitat cap a la realitat catalana ".

En un comunicat, Església Plural ha criticat que "les principals intervencions hagin estat totes en castellà" i "cap a la llengua pròpia del país".

Així mateix han lamentat que Omella hagi tractat a les autoritats catalanes "d'una manera poc adequada" i que "no s'hagi fet cap menció als Mossos d'Esquadra" al capítol d'agraïments i només s'hagi esmentat a "les forces de seguretat de l'Estat ".

"El colofó ​​de l'desencert ha estat durant l'homilia, quan Omella ha expressat, sense cap tipus de matís, l'expressió 'la unió ens fa forts mentre que la divisió ens corroeix i ens destrueix'. Unes paraules que semblen tretes de qualsevol discurs de Rajoy o altres membres del Govern espanyol ", conclou el comunicat.

Alta seguretat

Un ampli dispositiu de seguretat envoltava des de primera hora del matí el temple de la Sagrada Família de Barcelona. La basílica estava envoltada de tanques de seguretat, i patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona vigilaven els voltants del temple, al qual els ciutadans accedien des de poc després de les 9 per assistir a la missa.

També hi havia molts periodistes de mitjans catalans, espanyols i internacionals acreditats, que havien pres posicions davant de la basílica. Tant els periodistes com els ciutadans que entraven al temple eren sotmesos a importants mesures de control.

 

 

Efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i de la Creu Roja s'hanvien desplegat també als voltants de la basílica, "un lloc especial, que representa el valor de la família, i avui tots som família, Barcelona i tot el món", com ha dit un representant de l'arquebisbat quan entrava al temple.

Els turistes que sempre omplen els carrers propers a la Sagrada Família s'han multiplicat aquest matí per la celebració extraordinària d'aquesta missa. Els bars de la zona estaven oberts des de primeres hores del matí, així com les oficines de turisme situades en els parcs dels voltants del temple.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut