Minuts de silenci i actes de protesta a l'esport femení contra els insults masclistes

Dissabte 2 de febrer es va suspendre el partit de futbol femení a Terrassa entre l'equip d'aquesta població i l'EF Viladecavalls pels insults masclistes fets per l'equip de veterans del Terrassa
Redacció Actualitzat

Una setmana després dels insults masclistes contra l'equip femení del Terrassa, les xarxes socials s'han fet ressò de les nombroses mostres solidàries en els equips femenins de futbol d'arreu del país durant tot el cap de setmana. Moltes jugadores han fet un minut de silenci per rebutjar l'actitud masclista viscuda a l'Olímpic de Terrassa i per demanar igualtat i respecte. 

Dissabte 2 de febrer es va suspendre el partit de futbol femení a Terrassa entre l'equip d'aquesta població i l'EF Viladecavalls pels insults masclistes fets per l'equip de veterans del Terrassa.

Les jugadores de tots dos equips es van sentir ofeses, i, com a protesta, les jugadores del Terrassa B i del Viladecavalls es van asseure al mig del camp. Dos dies després, la junta directiva del club egarenc va declarar que "les desqualificacions per insults masclistes són una falta molt greu" i va decidir retirar l'equip de veterans arran dels insults.

 

 

Handbol BCN Sants: "Només sí és sí"

Una de les aportacions a la protesta ha estat, aquest diumenge, per part de l'equip femení sènior d'handbol BCN Sants. Les noies han sortit al camp amb una samarreta que portava un missatge estampat: "Només sí és sí". Un símbol per reivindicar que l'handbol femení i les seves jugadores es mereixen el mateix respecte que l'handbol masculí i els seus jugadors. 

La iniciativa va sortir del cos tècnic i de les capitanes, i ràpidament es va engrescar tot l'equip.

 

 

Laia Ferraz, capitana de l'handbol BCN Sants: 

"Volem la igualtat en l'esport i en la societat."

Júlia Pérez, jugadora de l'handbol BCN Sants:

"Sabem jugar i sabem el que estem fent."

Àlex Weikert, entrenador de l'handbol BCN Sants:

"Jo he sentit moltes vegades que l'handbol femení no és handbol ni és femení. En absolut. Són igual de dures, competitives... Potser expressen sentiments i emocions de manera diferent, però al final són les mateixes emocions."

L'equip espera que la iniciativa, que ja ha rebut molts suports, sigui només un punt de partida. I per rematar els seus desitjos, el resultat final del partit d'avui: empat entre l'handbol Montbui i el BCN Sants. 22 a 22.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut