Maties Serracant reitera que la cessió de Cal Balsach es va fer amb "transparència" just abans de declarar davant el jutge

ACN Sabadell.-Maties Serracant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de Sabadell, ha insistit que la cessió de Cal Balsach al l'entitat El Tallaret es va fer amb "transparència" i d'acord amb una moció aprovada per unanimitat per totes les forces polítiques amb representació al ple en el mandat anterior. Serracant, que compareix aquest dimecres al Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell per un presumpte delicte de tràfic d'influències juntament amb tres tècnics municipals, ha remarcat que no va existir cap "favoritisme" en el procés, tal i com va insinuar el portaveu del PSC, Josep Ayuso, que va ser qui va portar el cas als tribunals el maig de 2016. El tinent d'alcalde sabadellenc ha estat acompanyat per un centenar de persones a l'entrada dels Jutjats de Sabadell que han expressat el seu suport amb pancartes i cartells en que es podien llegir missatges com "no podran amb la gent honesta". També hi ha acudit la resta de regidors de La Crida per Sabadell i l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà.

Just abans de comparèixer davant el jutge, Maties Serracant, ha declarat que el govern de Sabadell el que va fer va ser "tirar endavant un acord de ple unànime" que van presentar tots els grups municipals el mandat anterior i que tenia per objectiu "donar servei a un espai de la ciutat abandonat per una entitat o conjunt d'entitats que feia molts anys que ho reivindicava". En aquesta línia ha advertit que "aquesta no és una decisió de Maties Serracant, ni de La Crida, ni un acte de favoritisme perquè respon a la voluntat unànime del ple". Serrancant ha assegurat que es va procedir de la manera en què els tècnics municipals van recomanar, per la qual cosa es mostra segur que ell i el govern local van actuar de forma correcte. "Estem convençuts que aquesta era la millor manera de tirar endavant la cessió d'aquest espai ciutadà", ha apuntat el regidor que ha dit que es va fer el que era "millor per la ciutat". El tinent d'alcalde ha aprofitat per expressar el seu suport als tècnics municipals que aquest dimecres també han de declarar davant el jutge. "Tornarem a donar explicacions avui als jutjats i ho farem amb transparència com sempre ha fet La Crida i sense voluntat d'amagar res", ha assegurat. Els antecedentsEl portaveu del PSC, Josep Ayuso, va presentar una denúncia contra Maties Serracant el mes de maig de 2016 en considerar que existien irregularitats en el procés de cessió de Cal Balsach a El Tallaret. El socialista apuntava que no s'havia dut a terme la modificació del Pla General Urbanístic que plantejava la moció que es va aprovar el mes de febrer de 2015 perquè en aquest espai s'hi poguessin dur a terme usos associatius. Això va provocar la renúncia temporal de Serracant al càrrec. Fa dues setmanes el PSC va anunciar que feia un pas al costat i retirava la demanda. Amb tot el procés segueix endavant perquè existeix una altra denúncia en la mateixa direcció que va presentar una empleada municipal. L'alcalde expressa el seu suport a SerracantPer la seva banda, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha manifestat el seu suport a Maties Serracant i ha lamentat que "una denúncia política sobre una qüestió d'interpretació administrativa" hagi tingut repercussions negatives en el govern local i en l'equip tècnic de la regidoria d'Urbanisme. "Aquesta situació va fer que durant sis mesos renunciéssim a un dels millors actius del nostre govern municipal", ha assegurat Fernàndez que ha indicat que el fet que el PSC anunciés fa dues setmanes que retirava la denuncia contra Serracant per aquest cas no canvia les coses. "Serracant continua amb aquest tràmit que el PSC va voler iniciar i que ara ha volgut corregir a mitges, perquè no és cap correcció ja que els sis mesos sense aquest talent i l'afectació pel tinent d'alcalde i pel personal tècnic segueix existint", ha considerat el batlle.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut