Mas crida a la participació el 27-S en el discurs institucional de la Diada

Demana que hi hagi un reconeixement dels resultats i considera greu que, apel·lant a la Constitució, "s'ofengui la voluntat de molts catalans per decidir el futur polític del país"
Redacció Actualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, defensa com a crucials les eleccions del dia 27 per al futur polític de Catalunya. En el tradicional missatge de l'Onze de Setembre, el cap del govern assegura que els ciutadans en tornaran a ser els protagonistes, com ja ha passat en els últims tres anys, en què han sortit als carrers per reivindicar el caràcter de Catalunya com a nació. Un clam que Mas creu que cap demòcrata pot ignorar:

"Cap representant institucional, cap demòcrata pot obviar aquest clam pacífic, i té la responsabilitat de trobar la forma perquè pugui expressar-se democràticament. Que sigui, doncs, el mandat democràtic el que marqui el futur de la nació. Així va ser a les eleccions del novembre del 2012 i així tornarà a ser aquest proper 27 de setembre"

El president de la Generalitat considera greu que es recorri a la Constitució per impedir que els catalans puguin votar per decidir el seu futur polític:

"Em sembla greu que avui en dia, apel·lant a la Constitució i a l'esperit del 78, es tergiversi i, fins i tot, s'ofengui la voluntat de molts catalans de votar per decidir el futur polític del país i es negui, de manera tan interessada com barroera, la nostra condició de nació. Em sembla oportú recordar-ho perquè aleshores, fa 35 anys, totes les tendències polítiques del nostre parlament no van tenir problemes en reconèixer el que avui, alguns dels seus successors, estan negant"


I crida a tothom a mantenir un debat serè a les eleccions i a acceptar-ne el resultat, sigui el que sigui:

"Vull demanar de forma clara i nítida un debat seré en aquestes eleccions. Visquem amb normalitat la riquesa democràtica que suposa prendre decisions a les urnes. Confrontem parers, presentem propostes debatent-les. No defugim les diverses opcions que enriqueixen i seguiran enriquint aquest país. I un cop la gent hagi parlat a través del vot, assumim tots la decisió de la majoria"

Artur Mas ha destacat també el caràcter cívic de l'Onze de Setembre. Ha recordat les mobilitzacions que hi ha hagut al carrer els últims onzes de setembre i s'ha mostrat convençut que la d'enguany, a la Meridiana, "no serà diferent". Serà, ha dit, "una Diada de tots i per a tots", amb el mateix "caràcter pacífic i multitudinari d'aquests darrers anys."

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut