L'obra "Guernica", de Pablo Picasso

L'ONU atribueix les atrocitats del "Guernica" als republicans i ha de rectificar

Les Nacions Unides demanen disculpes després que un diputat socialista per Lleó va penjar a Twitter l'errada
Lluís Caelles Actualitzat
TEMA:
ONU

Les Nacions Unides han retirat de la seva pàgina web un text sobre la pintura "Guernica" de Pablo Picasso que qualificava l'obra d'art de "protesta artística contra les atrocitats republicanes durant la Guerra Civil Espanyola".

El text serà substituït per un altre que reflecteixi "la veritat històrica", segons han explicat fonts de l'ONU.

La ressenya al·ludia al tapís que reprodueix la cèlebre pintura de Pablo Picasso i que decora l'entrada a la sala del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Nova York. El tapís el va cedir Nelson Rockefeller a l'ONU i, després, la seva esposa el va donar. La ressenya figurava a l'apartat d'obsequis de la pàgina web i contenia la monumental errada en la descripció.

 

Un diputat socialista per Lleó va penjar a Twitter l'errada i en va demanar la rectificació aquest passat cap de setmana.

 

I les Nacions Unides ha respost despublicant tot el contingut de l'apartat de la seva web on hi ha el llistat de regals.

 

Stéphane Dujarric, portaveu de les Nacions Unides, ha donat explicacions:

"Ens van fer saber durant el cap de setmana que a la nostra web s'atribuïen incorrectament les atrocitats històriques descrites en el tapís que recrea el quadre 'Guernica', de Pablo Picasso. L'autoria d'aquestes atrocitats s'atribuïa a la República Espanyola, quan, de fet, els republicans en van ser les víctimes, i no pas els perpetradors."

 

El bombardeig de Guernica el van fer les aviacions de l'Alemanya nazi de Hitler i la Itàlia feixista de Mussolini, que donaven suport al bàndol insurrecte de Franco.

Sobre la població civil de la localitat basca de Guernica van deixar caure més de 30.000 quilos d'explosius de tota mena el 26 d'abril de 1937. Centenars de persones van morir, i Picasso, amb la seva obra, va convertir aquest bombardeig en símbol de la barbàrie.

ARXIVAT A:
ONU Art
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut