Lluís Salvadó després de declarar al TSJC el 2020 (ACN/Guillem Roset)

Lluís Salvadó substitueix Damià Calvet com a president del Port de Barcelona

Salvadó, secretari d'Hisenda al govern de l'1 d'Octubre, està pendent de judici al TSJ acusat de malversació, prevaricació, falsedat documental i desobediència
Redacció Actualitzat
TEMA:
ERC

Ja hi ha relleu al capdavant d'una de les infraestructures més importants de Catalunya, el Port de Barcelona. El diputat Lluís Salvadó, d'Esquerra Republicana, serà el nou president del Port, en substitució de Damià Calvet, de Junts, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat TV3.

El càrrec estava pendent de renovació arran de la sortida de Junts del govern. De fet, Calvet és una de les últimes cares conegudes de Junts que abandona un càrrec de rellevància en el govern de la Generalitat.


Pendent de judici per l'1-O

Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda al govern de l'1 d'Octubre, serà jutjat al TSJ acusat de malversació, prevaricació, falsedat documental i desobediència. Una causa que, en cas de ser condemnat i tenir sentència ferma, podria comportar penes de presó i d'inhabilitació per a càrrecs públics.

El nomenament de Salvadó al capdavant del Port comportarà que abandoni l'escó per Esquerra que fins ara ocupa al Parlament per la demarcació de Tarragona.

La institució portuària és una empresa pública participada per la Generalitat, el govern espanyol i els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat, els dos municipis on hi ha el port. L'executiu de Sánchez serà doncs qui haurà de donar llum verda a aquest nomenament amb la seva publicació final al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).


Lligat a Esquerra des dels anys 90

Nascut a la Ràpita el 1969, Salvadó és enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona (UPC), postgrau en Direcció General d'Empreses per la UOC i va desenvolupar funcions directives durant 10 anys a l'empresa privada.

El 1991 va entrar a militar a Esquerra Republicana i ha estat president de la federació del partit a les Terres de l'Ebre entre els anys 2002 i 2004. També va ser secretari d'organització d'ERC (2004-2012), delegat del Govern a les Terres de l'Ebre (2004-2010) i secretari general adjunt d'ERC (2011-2019).

El 2018, Salvadó va estar al centre de la polèmica per una conversa privada filtrada en què feia comentaris masclistes en to de broma. Llavors es va disculpar i va reconèixer que era una "conversa en absolut apropiada".

 

ARXIVAT A:
ERC
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut